Heldere groentesoep met tuinkruiden en verse bouillon

  • Internationaal, Soep
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 27-08-2013
  • Heldere groentesoep met tuinkruiden en verse bouillon

    Heldere groentesoep met tuinkruiden en verse bouillon

    Heldere groentesoep met tuinkruiden en verse bouillon

  • Heldere groentesoep met tuinkruiden en verse bouillon

    Heldere groentesoep met tuinkruiden en verse bouillon

    Heldere groentesoep met tuinkruiden en verse bouillon

  • Heldere groentesoep met tuinkruiden en verse bouillon

    Heldere groentesoep met tuinkruiden en verse bouillon

    Heldere groentesoep met tuinkruiden en verse bouillon

  • Heldere groentesoep met tuinkruiden en verse bouillon

    Heldere groentesoep met tuinkruiden en verse bouillon

    Heldere groentesoep met tuinkruiden en verse bouillon

Op 1 sept is het feitelijk alweer de meteorologische herfst dus gaan we weer anders eten. Er komt zo weer een hoop lekkers aan. Voorts maken we dan weer elk weekend een heerlijke pan soep. Die wordt gegeten met krakend vers stokbrood en Franse kaasjes. Dit is een kraakheldere, goed gevulde, groetensoep vol verse tuinkruiden en van heldere, vers getrokken runderbouillon. Het is even werk maar dan heb je ook wat ! Dit is vers, heel vers, gezond, slank en heel erg lekker. ;) :P

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 runderschenkel
250 gr runderpoulet
400 gr rundergehakt
2 blokje groentebouillon
2 blokjes tuinkruidenbouillon
3 liter water
200 gr bospeen (julienne)
200 gr prei (halve ringen)
1 dessertschaaltje gesnipperde bloemkoolroosjes
2 stengels bleekselderij (halve ringen)
100 gr gesnipperde rode paprika
1 dessertschaaltje gesneden champignons
10 gr vers gesnipperde peterselie
10 gr vers gesnipperde kervel
10 gr vers gesnipperde bieslook
1 bosje selderij ad. 15 gr (fijngehakt)
Vermicelli
Zeezout
Zwarte peper
Maggi
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 551,54 kcal
Koolhydraten 19,06 g
Eiwitten 63,80 g
Vetten 23,41 g
Benodigdheden
Soeppan

Bereidingswijze

Neem een soeppan en vul die met 3 liter water. Breng aan de kook, voeg de schenkel toe en de runderpoulet. Laat dit minstens 2 uur langzaam sudderen. Zo krijgt de basis zijn smaak. Vlees en schenkelbot eruit halen en bouillon zeven. Runderbouillon is nu helder. Rundvlees terug doen. Draai ondertussen soepballetjes van het gehakt. Voeg die nu toe want ook die geven smaak af. Snij ondertussen alle verse groente en snipper de verse tuinkruiden. Breng weer aan de kook en voeg alles toe aan de heldere bouillon behalve de verse tuinkruiden. Laat zo 15 minuten pruttelen. Voeg nu een paar handen vermicelli en de verse tuinkruiden toe. Nu heb je overheerlijke verse groente/tuinkruidensoep in heldere runderbouillon. Proef even en breng op smaak met een snufje zout en peper en smullen maar. Kooktip: heb je veel, vries een litertje in, gaat prima.

Serveertip

Serveer in mooie soepkommen met eventueel nog een beetje maggi en met knapperig vers brood. Lekker in de herfst en lekker in de winter.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten