Pittig gekruide Griekse kip gyros, kip shoarma
- Grieks,
- 10-20 min.
De kipfilet moest op dus heb er een lekkere, makkelijke en snelle (weekend)hap van gemaakt. Ideaal voor de lunch, tussendoor of als snel bijgerecht. Eet dit met een lekkere klodder vers gemaakte knoflooksaus (Aioli) of Tzatziki, wraps of pitabroodjes of met een portie Franse frietjes en salade. Snel, niet te vet, niet moeilijk te maken en onbeschaafd lekkerhttp://images.smulweb.nl/smilies/11.gifhttp://images.smulweb.nl/smilies/5.gif
Ingrediënten 2 personen
2 flinke kipfilets1 rode ui
1 ui
¾ rode puntpaprika
2 teentjes knoflook
½ t cayennepeper
2 t pittige paprikapoeder
1 t djinten (komijn)
1 t kaneel
2 t korianderpoeder (ketoembar)
Zeezout
Vers gemalen zwarte peper
Flink olie (om krokant te wokken)
Benodigdheden
WokBereidingswijze
Snij de kipfilets in dunne reepjes. Doe de specerijen in een bakjes, snij puntpaprika in reepjes en die in blokjes, uien in halve ringen. Meng de kipreepjes nu met de groente, met de specerijen, de geperste knoflook en laat minimaal (afgedekt) een uurtje intrekken. Hoe langer je laat marineren hoe intenser de smaak. Doe dan flink olie in een wok en zet het vuur heel hoog. Het geheel geportioneerd toevoegen aan de hete olie en snel roerbakken. Nu is de kip krokant van buiten en nog mals van binnen. Even een reepje proeven en eventueel nog wat peper en zout naar eigen smaak toevoegen. Frietje bakken of snel pitabroodjes roosteren en er naast of ertussen leggen met een blaadje ijsbergsla. Van de gyros kun je eventueel een hoofdmaaltijd maken met tomatensaus, gigant bonen, gebakken aardappels (of friet) en Griekse salade. Saus erbij en smullen want dit is zo lekker :P
Serveertip
Zie boven.