1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Shoarma
  5. Pittig gekruide Griekse kip gyros, kip shoarma

Pittig gekruide Griekse kip gyros, kip shoarma

Door: Fressnapf

  • Grieks,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-08-2013

Ingrediënten 2 personen


2 flinke kipfilets
1 rode ui
1 ui
¾ rode puntpaprika
2 teentjes knoflook
½ t cayennepeper
2 t pittige paprikapoeder
1 t djinten (komijn)
1 t kaneel
2 t korianderpoeder (ketoembar)
Zeezout
Vers gemalen zwarte peper
Flink olie (om krokant te wokken)


Verder heb je nodig


Wok

Griekse gyros, shoarma

lekkere lunch, weekendhap, snel en veelzijdig

lekkere lunch, weekendhap, snel en veelzijdig
de gesneden groente
de gesneden groente
Gemengd met de kip en specerijen

lekker de smaken laten intrekken

lekker de smaken laten intrekken
In de wok

snel in hete olie rondom roerbakken en klaar!

snel in hete olie rondom roerbakken en klaar!
O ja deze kleine deugniet was gelijk wakker

zat een etage lager te knorren

zat een etage lager te knorren

De kipfilet moest op dus heb er een lekkere, makkelijke en snelle (weekend)hap van gemaakt. Ideaal voor de lunch, tussendoor of als snel bijgerecht. Eet dit met een lekkere klodder vers gemaakte knoflooksaus (Aioli) of Tzatziki, wraps of pitabroodjes of met een portie Franse frietjes en salade. Snel, niet te vet, niet moeilijk te maken en onbeschaafd lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de kipfilets in dunne reepjes. Doe de specerijen in een bakjes, snij puntpaprika in reepjes en die in blokjes, uien in halve ringen. Meng de kipreepjes nu met de groente, met de specerijen, de geperste knoflook en laat minimaal (afgedekt) een uurtje intrekken. Hoe langer je laat marineren hoe intenser de smaak. Doe dan flink olie in een wok en zet het vuur heel hoog. Het geheel geportioneerd toevoegen aan de hete olie en snel roerbakken. Nu is de kip krokant van buiten en nog mals van binnen. Even een reepje proeven en eventueel nog wat peper en zout naar eigen smaak toevoegen. Frietje bakken of snel pitabroodjes roosteren en er naast of ertussen leggen met een blaadje ijsbergsla. Van de gyros kun je eventueel een hoofdmaaltijd maken met tomatensaus, gigant bonen, gebakken aardappels (of friet) en Griekse salade. Saus erbij en smullen want dit is zo lekker

Serveertip

Zie boven.



Reacties (13)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top