Pasta met romige cantharellen

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 26-08-2013
  • Pasta met romige cantharellen

    Pasta met romige cantharellen

    Pasta met romige cantharellen

  • Pasta met romige cantharellen

    Pasta met romige cantharellen

    Pasta met romige cantharellen

Cantharellentijd! Hier in Duitsland zie je nu overal prachtige cantharellen in de winkel. Heerlijk! De paddenstoelen zijn zo heerlijk en stevig. Echt geschikt voor een vegetarische maaltijd, waarbij je het vlees echt niet mist. Lekker met wat room en verse tuinkruiden. Je weet niet wat je proeft.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gram pasta (liefst een kleine pastasoort)
250 gram mooie grote cantharellen
1 eetlepel zonnebloemolie en 1 eetlepel roomboter
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
3 flinke eetlepels peterselie
2 takjes verse tijm of 1 theelepel gedroogde tijm
1 glas witte wijn (of bouillon)
100 ml slagroom
peper en zout naar smaak
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 830,68 kcal
Koolhydraten 102,57 g
Eiwitten 21,88 g
Vetten 31,25 g
Benodigdheden
koekenpan
grote pan voor de pasta

Voorbereiding

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak beetgaar.
Maak de paddenstoelen schoon (ik was de cantharellen en droog ze daarna goed met keukenpapier!). Snij grote exemplaren in stukken.
Pel en snipper de ui en de knoflook.

Bereidingswijze

Verhit de boter en de olie in de koekenpan. Bak hierin de paddenstoelen op hoog vuur tot het vocht is verdwenen. Voeg dan de uisnippers en de knoflook toe. Bak mee tot deze glazig zien. Rits de tijmblaadjes van de takjes en voeg de tijm toe.
Blus af met de wijn of bouillon. Op hoog vuur tot het vocht bijna is verdwenen. Doe nu de room erbij. Even goed doorkoken. Peterselie toevoegen en eventueel zout en peper.
Roer de saus door de beetgare uitgelekte pasta.

Serveertip

En dan....smullen maar!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 28-11-2016

Leuk om te horen Saskia. Fijn dat de pasta zo goed heeft gesmaakt. Goed idee van de gerookte zalm. Om ook eens te proberen.

saskiamijnten avatar
saskiamijnten 24-11-2016

heerlijk recept!!! ook lekker met kastanje champignons en gerookte zalm. Nog lekkerder. Bedankt!!

caroca avatar
caroca 30-08-2013

Dit lijkt me heerlijk en ook lekker snel klaar. Zijn de cantharellen in Duitsland goedkoper dan hier? Dan moet ik binnenkort maar eens naar Kleve rijden. Prettig weekeinde, groet, Caro

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten