Tapas: pittige gevulde champignons met chorizo en paprika

  • Spaans, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 26-08-2013
  • Tapas: pittige gevulde champignons met chorizo en paprika

    Tapas: pittige gevulde champignons met chorizo en paprika

    Tapas: pittige gevulde champignons met chorizo en paprika

  • Tapas: pittige gevulde champignons met chorizo en paprika

    Tapas: pittige gevulde champignons met chorizo en paprika

    Tapas: pittige gevulde champignons met chorizo en paprika

  • Tapas: pittige gevulde champignons met chorizo en paprika

    Tapas: pittige gevulde champignons met chorizo en paprika

    Tapas: pittige gevulde champignons met chorizo en paprika

Heerlijke pittig gevulde champigons met geroosterde paprika, chorizo, pittige kaas en lekkere kruiden. Heerlijk als voorgerecht, maar ook heerlijke tapas of borrelhapje.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 grote champignons
50 gram chorizo in hele kleine stukjes
zout, peper naar smaak
1 rode paprika (zelf roosteren (zie recept) of uit een pot
1 middelgrote ui
2 teentjes knoflook
2 theelepels tijm
1 afgestreken theelepel (gerookte) paprikapoeder
1/2 theelepel cayennepeper
plm. 75 gram pittig belegen kaas
1 flink glas witte wijn of water
1/2 bouillontablet
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal waar de champignons precies in passen

Bereidingswijze

Bij gebruik van een verse paprika:
Snij de paprika in vieren. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten. Leg de paprikastukken in een schaal naast elkaar. Leg ze onder de gril tot de paprika`s zwart kleuren. Doe ze even in een gesloten plastic zak tot ze wat afgekoeld zijn. Verwijder dan de vellen van de paprika.
Snij de paprika in hele kleine stukjes.
Snij de chorizo in hele kleine blokjes.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Giet de wijn (of het water) met de verkuimelde bouillontablet in de vuurvaste schaal.

Oven voorverwarmen op 200 graden. Bak in een droge koekenpan de chorizo wat knapperig. Er komt dan vet vrij. Bak hierin de uisnippers en de knoflook glazig. Voeg de paprikastukjes eraan toe. Bak heel even mee. Maak op smaak met zout, peper, tijm, paprikapoeder en cayennepeper.
Roer 3/5 van de kaas door deze vulling.
Zet de champignons in de vloeistof in de vuurvaste schaal. Strooi de rest van de kaas erover. Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven (plm. 20 - 25 minuten) tot de kaas is gesmolten en goudbruin ziet.

Serveertip

Heerlijk voorgerecht, lekkere tapa of borrelhapje!

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 30-08-2013

Ook heel lekker als je ipv chorizo uitgebakken spekjes gebruikt.

hermien_kg avatar
hermien_kg 28-08-2013

Hoi Petra, dit recept neem ik mee. Ik weet zeker dat ik hier net zoveel succes mee zal hebben als met jouw verrukkelijke amusechampignons. Bedankt voor weer zo`n leuk recept. Groetjes, Hermien

magdas avatar
magdas 27-08-2013

Ook iets voor in Portugal! De presentatie ziet er zo mooi uit. Mijn complimenten!

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 26-08-2013

Het helpt om zo einde vakantieseizoen de recepten af te speuren; dan zijn ze vaak op z`n lekkerst. Deze ook weer. Groet, Roger

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten