Kiprolletjes met ham vulling gegratineerd met blauwe kaas

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-08-2013
  • Kiprolletjes met ham vulling gegratineerd met blauwe kaas

    Kiprolletjes met ham vulling gegratineerd met blauwe kaas

    Kiprolletjes met ham vulling gegratineerd met blauwe kaas

  • Kiprolletjes met ham vulling gegratineerd met blauwe kaas

    Kiprolletjes met ham vulling gegratineerd met blauwe kaas

    Kiprolletjes met ham vulling gegratineerd met blauwe kaas

  • Kiprolletjes met ham vulling gegratineerd met blauwe kaas

    Kiprolletjes met ham vulling gegratineerd met blauwe kaas

    Kiprolletjes met ham vulling gegratineerd met blauwe kaas

  • Kiprolletjes met ham vulling gegratineerd met blauwe kaas

    Kiprolletjes met ham vulling gegratineerd met blauwe kaas

    Kiprolletjes met ham vulling gegratineerd met blauwe kaas

  • Kiprolletjes met ham vulling gegratineerd met blauwe kaas

    Kiprolletjes met ham vulling gegratineerd met blauwe kaas

    Kiprolletjes met ham vulling gegratineerd met blauwe kaas

  • Kiprolletjes met ham vulling gegratineerd met blauwe kaas

    Kiprolletjes met ham vulling gegratineerd met blauwe kaas

    Kiprolletjes met ham vulling gegratineerd met blauwe kaas

  • Kiprolletjes met ham vulling gegratineerd met blauwe kaas

    Kiprolletjes met ham vulling gegratineerd met blauwe kaas

    Kiprolletjes met ham vulling gegratineerd met blauwe kaas

Kip, ham en kaas, een heerlijke compilatie van smaken in een rolletje met ham pastei vulling.

`Wel heel rijk, maar over de smaak valt niet te twisten ..`

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 grote kipfilets, zo dun mogelijk open gesneden of plat geslagen zodat het een rechthoekige lapje vormt
250 g blauwe kaas (roquefort)
500 ml room of kookroom

voor de hamvulling
225 g ham uit blik, in keukenmachine gemalen (zo glad als room paté)
100 g soezenbeslag
zwarte peper (pittig op smaak gemaakt)
1 e peterselie, fijn
1 e mosterd
1/2 e citroensap
mespunt nootmuskaat

Meng alle ingrediënten voor vulling goed door elkaar. Als het te stijf worden, kan jij nog wat water erdoor mengen tot dit spuit baar worden.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Besmeer de kipfilet lapjes met ham vulling.
2. Rol filet lapjes op en doen met naad kant naar onder in een ovenschaal. Desnoods steek je het met een cocktailprikker vast.
3. Verkruimel de blauwe kaas over de kiprolletjes.
4. Daarover verdeel je de room.
5. Bak in oven bij 200-220*C (afhangende van je oven) Bak tot gaar en wat bruinig bovenop. Dit duurt in totaal zo 30-45 min. De kip moet wel goed gaar zijn.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten