1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Lamsvleestajine met zoete aardappelen en olijven

Lamsvleestajine met zoete aardappelen en olijven

Door: 393amber1

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-08-2013

Ingrediënten


Dit heb je nodig:

700 gram lamsschouder;
1 fijngehakte ui;
2 fijngehakte tenen knoflook;
1 koffielepel kurkuma;
1 koffielepel gemberpoeder;
1 kaneelstokje;
zout en (cayenne-)peper naar smaak;
1 laurierblaadje;
600 gram zoete aardappelen;
1 handje groene of zwarte olijven;
Fijngehakte verse koriander.


lamsvleestajine met zoete aardappelen en olijven
lamsvleestajine met zoete aardappelen en olijven

Lekker hoor, boterzacht gestoofd lamsvlees met de aparte smaak van zoete aardappelen....

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zo maak je het:

Verhit een scheut olijfolie een tajine/kookpan/braadpan en
braad daarin de stukken vlees om en om in aan.
Voeg er de specerijen aan toe, het laurierblaadje en peper
en zout naar smaak.
Schep alles door elkaar en laat een paar minuten sudderen.
Voeg er dan de fijngehakte ui en knoflook aan toe.
Schenk er water bij, breng aan de kook, zet het vuur laag
en het deksel op de tajine/kookpan/braadpan en laat stoven
totdat het vlees zacht is.
Voeg indien nodig een beetje water toe tijdens de stooftijd.

Bereidingswijze

Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd ze in stukken.
Doe ze samen met de olijven bij het vlees.
Laat zachtjes meestoven totdat ook de zoete aardappelen gaar
zijn.

Dien op in de tajine of schep op een mooie schaal, bestrooi met de fijngehakte verse koriander en dien op met daarbij lekker Marokkaans of Turks brood en diverse salades.

Bron

MIJN WEBLOG (klik)



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 393amber1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top