
Dit heb je nodig:
500 gram zacht rundvlees (of lamsvlees);
1 ui;
2 tenen knoflook;
1 eetlepel olijfolie;
1 koffielepel zwarte peper;
1 koffielepel zout;
1 koffielepel kurkuma;
1 koffielepel gemalen komijn;
1 kaneelstokje;
1 koffielepel gemberpoeder;
1 glas water.
Voor de pruimen/abrikozen-bereiding:
1 glas water;
1 eetlepel suiker of honing;
1 kaneelstokje (naar keuze; je mag het
ook weglaten als je niet zo van kaneel houdt);
250 gram gedroogde pruimen;
125 gram gedroogde abrikozen;
een handje witte amandelen;
sesamzaad.
Ja hoor, de tajine-ideetjes zijn nog lang niet uitgeput; hier is weer zo`n fijne hartig-zoete combinatie waar de Marokkaanse keuken zo bekend om is.
Zo maak je het:
Verhit de olijfolie in de tajine/kookpan/braadpan en
braad daarin het in grove stukken gesneden vlees in
enkele minuten op laag vuur om en om aan.
Strooi over het aangebraden vlees de fijngehakte ui
en knoflook en daarna alle specerijen en zout.
Schep alles door elkaar, voeg water toe, breng weer
aan de kook en zet het vuur laag.
Doe het deksel op de tajine/kookpan/braadpan en laat
stoven totdat het vlees zacht en gaar is.
Er moet een geurige ingekookte saus overblijven.
Doe ondertussen in een klein pannetje het water, de
gedroogde pruimen en abrikozen, de suiker of honing
en het kaneelstokje.
Breng alles aan de kook en laat dan 10 minuten zachtjes
koken.
Houd apart.
Als de tajine klaar is, het vlees gaar is en de saus is ingekookt,
voeg er dan het pruimen/abrikozenmengsel aan toe en schep
een beetje door elkaar.
Laat alles nog 5 minuten zachtjes sudderen en doorwarmen.
Bak de amandelen in een koekenpannetje in een beetje olie
goudbruin.
Dien het gerecht op in de tajine of schep alles op een mooie
schaal en bestrooi met de gebakken amandelen en wat sesamzaad.
Geef er lekker brood bij en verschillende salades.
hedy1962 23-10-2013
Hallo Amber ,
Ik heb je recept meegenomen hoor , het klinkt heel lekker.
Als ik het gemaakt heb , krijg je mijn reactie.
Groetjes, Hedy
Pacobobo 19-09-2013
Vanavond gegeten en het was super lekker!