Lekker Indisch: Gestoofd rundvlees met broccoli

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 25-08-2013

Je kunt dit natuurlijk bij de lokale Chinees bestellen, maar geloof me: zelf gemaakt is veeeeeeeeel lekkerder!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr runderlappen (in blokjes)
25 gr boter
1 ui (in halve ringen)
2 teentjes knoflook (in plakjes)
250 gr champignons (in schijfjes)
1 bakje Boemboe voor smoorvlees (Conimex of Toko Lien)
2 dl runderbouillon
1 dl kokosmelk
1 stronk broccoli (in roosjes)
1 blikje bamboescheuten (afgegoten)
1 ons tauge (overgoten met kokend water, uitgelekt)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stoofpan, snijplank, scherp mes.

Voorbereiding

Blancheer de broccoliroosjes een minuutje, spoel koud af en hou nog even apart.

Bereidingswijze

Smelt de boter en bak hierin de vleesblokjes rondom bruin. Voeg de ui, knoflook en champignons en boemboe toe en bak een minuutje mee. Blus dit af met de bouillon en de kokosmelk, breng tegen de kook aan en laat 2 uurtjes op een rustig vuur stoven tot het vlees lekker zacht en supergaar is. Voeg dan de broccoli en bamboescheuten toe (evt gehalveerd) en laat die een minuut of 10 meegaan in de saus tot ze zachter zijn geworden. Dan de tauge erbij, proeven of het allemaal lekker op smaak is en Smullen van dit heerlijke stoofvleesgerecht! Selamet Makan!!!

Bron

Mijn vriendje Jiri

Serveertip

Heerlijk met Pandanrijst, seroendeng (zie mijn recepten) en atjar!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten