1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Turks Fruit

Turks Fruit

Door: henri59

  • Turks, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-08-2013

Ingrediënten 4 personen


500 gram hamlapjes
twee grote uien
1 groot blik perziken
een groot blik tomatenpuree
3 theelepels
twee teentjes knoflook
peper en zout



Hamlapjes (in blokjes) gelegen in perzik, met tomatensap op basis van perziksiroop

Ontdek meer:

Voorbereiding

Niets bijzonders. De ingrediënten klaarzetten. Begin met de hamlapjes te braden in wat olijfolie. De twee uien snipperen.

Bereidingswijze

Als de hamlapjes ± 20 minuten opstaan de hamlapjes uit de pan nemen en in kleine blokjes snijden. Daarna terug in de pan doen en de gesnipperde ui toevoegen samen met de knoflook. Als het geheel weer aan de kook is toevoegen: de drie theelepels sambal en deze even mee braden. Daarna de perziken in stukjes gesneden toevoegen, samen met het grootste gedeelte van het sap en de tomatenpuree.
Dit gehel dan ± 25 minuten laten sudderen. Mocht de saus te dik zijn, dan eventueel nog wat sap toevoegen.

Serveertip

Lekker met rijst of met stokbrood, samen met kroepoek (wij gebruiken altijd cassave).

Smakelijk eten!

Bron

Gekregen van een goede vriend!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henri59
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top