Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

    Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

    Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

  • Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

    Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

    Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

  • Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

    Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

    Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

  • Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

    Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

    Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

  • Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

    Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

    Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

  • Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

    Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

    Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

  • Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

    Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

    Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

  • Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

    Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

    Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

  • Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

    Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

    Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

Slanke versie met kruiden uit je eigen keuken en zo min mogelijke toevoegingen van geur en smaakstoffen.

Het zelf kruiden en opbakken is een leuk proces om te doen !!

Beetje voor beetje rijst toevoegen terwijl die heerlijke geuren op je af komen.
Dit is echt een speciaal moment en je doet het helemaal zelf !!
Je weet dan ook, dat je nooit meer een " relatief " duur zakje kruiden in de supermarkt gaat kopen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
* 250 gram basmati rijst
* 250 gram nasi vlees
* 50 gram ham
* 1 ui
* 1 prei
* 2 theelepels djahe
* 2 theelepels laos
* 2 theelepels ketoembar
* 2 theelepels gedroogde selderij
* 2 teentjes knoflook
* 2 eetlepels arachideolie
* 2 eetlepels ketjap manis
* Sambal Badjak
* 1 kippenbouillonblokje ( optie )

Voor de omelet reepjes:

* 2 eieren
* scheutje melk
* beetje maggi
* beetje gemalen zout en peper
* beetje gedroogde bieslook
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Normale hulpmiddelen die zich normaal in elke keuken bevinden.

Bereidingswijze

Rijst koken en laten afkoelen !!
Snij het nasi vlees of de hamlapjes indien nog nodig in kleine stukjes en bak het bruin en gaar.
Vlees uit de pan en in een schaaltje of op een bordje.

Bak de geklutste eieren met de maggi, peper, zout, bieslook en een scheutje melk en maak er kleine stukjes van en doe ook deze uit de pan en in een schaaltje of op een bordje.
Snij vervolgens de ui, prei en ham in kleine stukjes.

Nu ga je deze Nasi en jezelf `speciaal` maken !!

Het opbakken "goreng" kan nu beginnen !!

Doe weer wat arachideolie in een hete wok of grote Braadpan en bak hierin de ui en knijp de knoflook er boven uit.
Zet de warmtebron laag en voeg dan de laos, djahe en ketoembar toe.
Wij laten het meestal weg echter Indien gewenst verkruimel dan het bouillonblokje en voeg ook dit toe.
Dan de warmtebron weer iets wat hoger en voeg de ketjap en het nasi-vlees toe.
Wil je het vooraf al een beetje extra pittig dan nu wat sambal Badjak toevoegen en nog even meebakken.

Zet de afzuigkap even uit, anders komt de hele buurt bij je eten !!

Geniet zelf even van het moment dat die heerlijke geuren op je af komen !!
Hierna beetje bij beetje de rijst erbij en blijven bakken.
Halverwege de prei, de ham en de omelet stukjes toevoegen.

Op het laatst de gedroogde of verse selderij.

Bron

Leren en proberen, proeven en combineren.

Serveertip

Indien je deze nasi gaat combineren met een ander " oosters " vleesgerecht dan zou ik het nasi vlees en de sambal achterwegen laten.
De sambal kun je altijd nog later toevoegen.

Het is een heerlijke combinatie met de Chinese-tomatensoep-met-kip-tauge-en-stukjes-omelet
Wil je er extra groenten bij serveren dan is dit echt een must !!
gesmoorde-sperzieboontjes

Indien je er een extra vleesgerecht bij wilt serveren dan is dit een hele lekkere optie Stoofpotje-met-liefde

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ger1958 avatar

Doorsturen

Home Recepten