Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-08-2013
  • Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

    Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

    Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

  • Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

    Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

    Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

  • Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

    Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

    Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

  • Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

    Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

    Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

  • Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

    Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

    Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

  • Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

    Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

    Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

  • Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

    Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

    Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

  • Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

    Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

    Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

  • Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

    Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

    Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

Slanke versie met kruiden uit je eigen keuken en zo min mogelijke toevoegingen van geur en smaakstoffen.

Het zelf kruiden en opbakken is een leuk proces om te doen !!

Beetje voor beetje rijst toevoegen terwijl die heerlijke geuren op je af komen.
Dit is echt een speciaal moment en je doet het helemaal zelf !!
Je weet dan ook, dat je nooit meer een " relatief " duur zakje kruiden in de supermarkt gaat kopen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 250 gram basmati rijst
* 250 gram nasi vlees
* 50 gram ham
* 1 ui
* 1 prei
* 2 theelepels djahe
* 2 theelepels laos
* 2 theelepels ketoembar
* 2 theelepels gedroogde selderij
* 2 teentjes knoflook
* 2 eetlepels arachideolie
* 2 eetlepels ketjap manis
* Sambal Badjak
* 1 kippenbouillonblokje ( optie )

Voor de omelet reepjes:

* 2 eieren
* scheutje melk
* beetje maggi
* beetje gemalen zout en peper
* beetje gedroogde bieslook
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Normale hulpmiddelen die zich normaal in elke keuken bevinden.

Bereidingswijze

Rijst koken en laten afkoelen !!
Snij het nasi vlees of de hamlapjes indien nog nodig in kleine stukjes en bak het bruin en gaar.
Vlees uit de pan en in een schaaltje of op een bordje.

Bak de geklutste eieren met de maggi, peper, zout, bieslook en een scheutje melk en maak er kleine stukjes van en doe ook deze uit de pan en in een schaaltje of op een bordje.
Snij vervolgens de ui, prei en ham in kleine stukjes.

Nu ga je deze Nasi en jezelf `speciaal` maken !!

Het opbakken "goreng" kan nu beginnen !!

Doe weer wat arachideolie in een hete wok of grote Braadpan en bak hierin de ui en knijp de knoflook er boven uit.
Zet de warmtebron laag en voeg dan de laos, djahe en ketoembar toe.
Wij laten het meestal weg echter Indien gewenst verkruimel dan het bouillonblokje en voeg ook dit toe.
Dan de warmtebron weer iets wat hoger en voeg de ketjap en het nasi-vlees toe.
Wil je het vooraf al een beetje extra pittig dan nu wat sambal Badjak toevoegen en nog even meebakken.

Zet de afzuigkap even uit, anders komt de hele buurt bij je eten !!

Geniet zelf even van het moment dat die heerlijke geuren op je af komen !!
Hierna beetje bij beetje de rijst erbij en blijven bakken.
Halverwege de prei, de ham en de omelet stukjes toevoegen.

Op het laatst de gedroogde of verse selderij.

Bron

Leren en proberen, proeven en combineren.

Serveertip

Indien je deze nasi gaat combineren met een ander " oosters " vleesgerecht dan zou ik het nasi vlees en de sambal achterwegen laten.
De sambal kun je altijd nog later toevoegen.

Het is een heerlijke combinatie met de Chinese-tomatensoep-met-kip-tauge-en-stukjes-omelet
Wil je er extra groenten bij serveren dan is dit echt een must !!
gesmoorde-sperzieboontjes

Indien je er een extra vleesgerecht bij wilt serveren dan is dit een hele lekkere optie Stoofpotje-met-liefde

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

omajan avatar
omajan 05-08-2017

Vanavond weer gesmuld van deze heerlijke nasi! Groetjes Marianne

parel62 avatar
parel62 01-12-2016

Was weer verrukkelijk en alles op !! lekker met de zoet-zure groenten

vakantie123 avatar
vakantie123 04-08-2016

Wat hebben mijn man en ik heerlijk gegeten vanavond van deze nasi, nog wat pindasaus erbij, komt zeker vaker op tafel. Jeannette

spapaars avatar
spapaars 01-08-2016

Heerlijk gerecht, dank je wel :)

parel62 avatar
parel62 05-07-2016

@Ger nog een leuke foto toegevoegd . Het was weer erg lekker en leuke combi met de wortel-kokossoep van Petra.Je tomatensoepje vorige week nog gemaakt .Nasi weer goed geslaagd wel een zak extra groenten gedaan .beetje meer volume hihihhi en je raad het al was nog maar 1 kleine portie over !

parel62 avatar
parel62 18-05-2016

was weer even geleden ,vandaag weer op menu . Lekker word weer smullen !!

parel62 avatar
parel62 10-07-2015

Restje rijst en de andere dingen ook restjes van afgelopen week hoe lekker kan je dan niet een nasi maken ! heb ipv een hamlapje nu een kipfilet gebruikt .En zo kunnen we alle restjes fijn opmaken en boodschappen doen voor een nieuwe week

estherbakermans avatar
estherbakermans 16-06-2015

hallo ger na al die positieve reacties wil ik hem zeker ook proberen het water loopt mij al in de mond gr esther

ArualB avatar
ArualB 16-06-2015

Nou, het lijkt niet alleen heerlijk, het is ook heerlijk!!

Cecileg avatar
Cecileg 04-06-2015

@Ger1958 maar als jij het niet op Smulweb had gezet had ik hem niet gemaakt, dus niet te bescheiden! Lieve groet Cecile

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten