1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

Door: ger1958

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-08-2013

Ingrediënten 4 personen


* 250 gram basmati rijst
* 250 gram nasi vlees
* 50 gram ham
* 1 ui
* 1 prei
* 2 theelepels djahe
* 2 theelepels laos
* 2 theelepels ketoembar
* 2 theelepels gedroogde selderij
* 2 teentjes knoflook
* 2 eetlepels arachideolie
* 2 eetlepels ketjap manis
* Sambal Badjak
* 1 kippenbouillonblokje ( optie )

Voor de omelet reepjes:

* 2 eieren
* scheutje melk
* beetje maggi
* beetje gemalen zout en peper
* beetje gedroogde bieslook


Verder heb je nodig


Normale hulpmiddelen die zich normaal in elke keuken bevinden.

Compleet met vooraf de chinese tomatensoep !!

en het Stoofpotje met Liefde en gesmoorde specieboontjes !!

en het Stoofpotje met Liefde en gesmoorde specieboontjes !!
Nasi-Goreng, die je ` Speciaal ` maakt !!

Geserveerd met Overheerlijke Saté Babi met Saté saus van Danielle Smeets

Geserveerd met Overheerlijke Saté Babi met Saté saus van  Danielle Smeets
We kunnen bijna aan tafel mjammie !

Parel62

Parel62
Selamat makan ! Wat een smaaksensatie en geuren mmmmm

parel62

parel62
Rijst gekookt en gekoeld

Saté vlees in de marinade, prei, ui en ham gesneden en omelet reepjes gebakken.

Saté vlees in de marinade, prei, ui en ham gesneden en omelet reepjes gebakken.
Nasi-Goreng, die je ` Speciaal ` maakt !!

Nasi zonder extra vlees is een prima combinatie met een ander vlees gerecht.

Nasi zonder extra vlees is een prima combinatie met een ander vlees gerecht.
Een heerlijke volle pan Nasi.

Was weer smullen en inderdaad met zoveel mogelijkheden om er wat bij te serveren!

Was weer smullen en inderdaad met zoveel mogelijkheden om er wat bij te serveren!
Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!
Nasi goreng, die je
Ook lekker met Paksoi ipv Prei

en met komkommer en satesaus

en met komkommer en satesaus

Slanke versie met kruiden uit je eigen keuken en zo min mogelijke toevoegingen van geur en smaakstoffen.

Het zelf kruiden en opbakken is een leuk proces om te doen !!

Beetje voor beetje rijst toevoegen terwijl die heerlijke geuren op je af komen.
Dit is echt een speciaal moment en je doet het helemaal zelf !!
Je weet dan ook, dat je nooit meer een " relatief " duur zakje kruiden in de supermarkt gaat kopen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rijst koken en laten afkoelen !!
Snij het nasi vlees of de hamlapjes indien nog nodig in kleine stukjes en bak het bruin en gaar.
Vlees uit de pan en in een schaaltje of op een bordje.

Bak de geklutste eieren met de maggi, peper, zout, bieslook en een scheutje melk en maak er kleine stukjes van en doe ook deze uit de pan en in een schaaltje of op een bordje.
Snij vervolgens de ui, prei en ham in kleine stukjes.

Nu ga je deze Nasi en jezelf `speciaal` maken !!

Het opbakken "goreng" kan nu beginnen !!

Doe weer wat arachideolie in een hete wok of grote Braadpan en bak hierin de ui en knijp de knoflook er boven uit.
Zet de warmtebron laag en voeg dan de laos, djahe en ketoembar toe.
Wij laten het meestal weg echter Indien gewenst verkruimel dan het bouillonblokje en voeg ook dit toe.
Dan de warmtebron weer iets wat hoger en voeg de ketjap en het nasi-vlees toe.
Wil je het vooraf al een beetje extra pittig dan nu wat sambal Badjak toevoegen en nog even meebakken.

Zet de afzuigkap even uit, anders komt de hele buurt bij je eten !!

Geniet zelf even van het moment dat die heerlijke geuren op je af komen !!
Hierna beetje bij beetje de rijst erbij en blijven bakken.
Halverwege de prei, de ham en de omelet stukjes toevoegen.

Op het laatst de gedroogde of verse selderij.

Tags, ,

Serveertip

Indien je deze nasi gaat combineren met een ander " oosters " vleesgerecht dan zou ik het nasi vlees en de sambal achterwegen laten.
De sambal kun je altijd nog later toevoegen.

Het is een heerlijke combinatie met de Chinese-tomatensoep-met-kip-tauge-en-stukjes-omelet
Wil je er extra groenten bij serveren dan is dit echt een must !!
gesmoorde-sperzieboontjes

Indien je er een extra vleesgerecht bij wilt serveren dan is dit een hele lekkere optie Stoofpotje-met-liefde

Bron

Leren en proberen, proeven en combineren.



Reacties (56)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ger1958
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top