Witte chocolade strawberry cheesecake

  • Amerikaans, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-08-2013
  • Witte chocolade strawberry cheesecake

    Witte chocolade strawberry cheesecake

    Witte chocolade strawberry cheesecake

Een heerlijke romige cheesecake met de volle smaak van witte chocolade en frisse aardbeien

Deel dit recept

Ingrediënten
200 gram Bastognekoeken
100 gram boter
250 ml slagroom
200 gram roomkaas (bv monchou), op kamertemperatuur
250 gram mascarpone
65 gram suiker
Merg van 1 vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker
500 gram witte chocolade
400 gram aardbeien
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakpapier
Springvorm
Mixer
Beslagkom
Koekenpan

Bereidingswijze

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Verkruimel de Bastognekoeken zeer fijn (bv in een keukenmachine of tussen `n theedoek tot fijne kruimels rollen met `n deegroller).
Smelt de boter langzaam, op laag vuur, in `n koekenpan.
Als de boter gesmolten is, de bastognekruimels toevoegen en goed mengen.
Verdeel het mengsel daarna gelijkmatig op de bodem van de springvorm. Goed aandrukken en gladmaken met de achterkant van een lepel.

Zet `n grote pan met water op het vuur en breng tot net onder kookpunt. Hang hier een kleinere pan in en smelt daarin de chocolade au bain marie. Als de chocolade gesmolten is, de kleine pan uit de grote pan met water halen en de chocolade een beetje af laten koelen. Roer wel regelmatig even door.

Maak moes van de helft van de aardbeien, bv door ze fijn te prakken en daarna door een zeef te doen, of in een keukenmachine. Eventueel kun je ook een lekkere jam gebruiken, zonder grote stukken.

Doe de slagroom, roomkaas, mascarpone, suiker en vanille in een kom en klop met een mixer enkele minuten tot een glad mengsel. Voeg nu de gesmolten chocolade toe en klop dit door elkaar.

Schep de helft van dit mengsel op de biscuitbodem. Verdeel daarop gelijkmatig de aardbeienmoes. Schep daarop de tweede helft van het mengsel. Laat de taart ten minste 4 uur of liefst een nacht opstijven in de koelkast.
Halveer de overgebleven aardbeien en verdeel voor het serveren over de taart. Eventueel nog versieren met wat jam of chocolade snippers.

Eet smakelijk!!

Laatste reacties

bakfanaat avatar
bakfanaat 05-02-2017

Hij is echt super lekker

Jacquelientje92 avatar
Jacquelientje92 15-10-2015

Heb hem vorige week gemaakt om te proberen, hij was heerlijk!! Ik heb de aardbeien vervangen door frambozen wat een klein beetje zure smaak geeft, erg lekker in combinatie met de witte chocoladesmaak! Ik ga hem volgende week weer maken met mijn verjaardag! Ik maak er een met framboos en een met kiwi :)

jans10 avatar
jans10 11-10-2013

Lijkt me heerlijk, ga hem zeker maken.

jeanne1964 avatar
jeanne1964 23-09-2013

heel veel calorieën, maar heel erg lekker, gisteren bij de koffie als voorbereiding op onze reis naar new york. bedankt groetjes jeanne

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten