Witte chocoladetaart met Aardbeien
- Banket
- 20-30 min.
Eenvoudig om te maken en altijd een succes op feestjes of als nagerecht!
Ingrediënten 12 personen
1 pak bastogne koekjes (260 gram)125 gram boter (gewoon margarine)
4 eieren
6 blaadjes gelatine
2 repen witte chocolade (ca 80 gr per stuk)
300 - 350 ml slagroom (ongeklopt)
50 gram suiker
Een aantal aardbeien
Benodigdheden
SpringvormBereidingswijze
Voor de Bodem
1: Verkruimel de bastognekoeken
2: Smelt de boter
3: Gooi de boter bij de koekkruimels, goed mengen, uitsmeren in de bakvorm met de achterkant van een lepel.
4: Half uurtje in de koelkast laten afkoelen
Vulling
1: Gelatine in koud water laten weken (paar minuutjes)
2: De eieren scheiden
3: Chocola met ca 4 eetlepels ongeklopte slagroom laten smelten, laag vuurtje, goed roeren (niet laten koken!)
4: Gelatine door de chocola roeren (vuur uitzetten)
5: Suiker door het eigeel kloppen
6: Eigeel door de lauwe chocola roeren (chocola mag niet te heet of te koud zijn)
7: Rest van de slagroom stijf kloppen en door de chocola roeren (of de chocola bij de slagroom gieten en er doorheen roeren) (ook hierbij moet de chocola niet te heet zijn, anders gaat dit ten koste van de slagroom)
8: Eiwit stijf kloppen en door de rest heen roeren
9: Stukjes aardbei er doorheen doen.
10: Alles over de taartbodem heen gieten en minimaal 2 uurtjes op laten stijven
Serveertip
Beetje slagroom erop spuiten :-)