1. Home
  2. Recepten
  3. Zalmtartaar op blini`s

Zalmtartaar op blini`s

Door: party_party

  •  , Borrelhapje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 23-08-2013

Ingrediënten 6 personen


150 ml melk, 21 gr verse gist gr 8 gr droge gist, suiker, 75 gr bloem, 1 el boter, 1 ei, 50 gr boekweitmeel, 300 gr zeer verse zalmfilet (kan evt diepvries zijn, ALDI heeft de lekkerste), 1 sjalot, 2 el citroenolie, zout, peper, 1/2 komkommer, 1/2 bosje radijsjes, 1/2 bosje dille, 1/2 bosje bieslook, 2 el honing, 1 el mosterd, 7 el olie, 3 el gehakte pistachenoten, 200 ml zure room.


Zalmtartaar op blini`s
Zalmtartaar op blini`s

Een heerlijk hapje voor bij de borrel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1: Verwarm de melk lauwwarm. Verbrokkel de gist en roer hem door de melk. Roer er 1 tl suiker en 1 el bloem doorheen. Laat afgedekt ca. 15 minuten rusten. Smelt de boter, laat lichtelijk afkoelen. Scheid het ei en klop het eiwit stijf. Roer er de afgekoelde boter, de eidooier, de overige bloem en het boekweitmeel glad door het gistmengels. Voeg het eiwitschuim toe. Laat het beslag ca. 45 minuten rijzen.
2: Was de zalm eventueel, dep droog en snijd hem in zeer kleine blokjes. pel en snipper de sjalot. Meng alles met de citroenolie en breng op smaak met zout en peper. Leg afgedekt in de koelkast.

Bereidingswijze

3: Maak voor de salade de komkommer en de radijsjes schoon en was ze. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Was de de kruiden, schud ze droog en hak ze fijn. Roer de azijn, de honing, de mosterd, zout en peper door elkaar. Klop 3 el olie krachtig erdoor. Meng de dressing met bde salade.
4: Rooster de pistachenoten in een droge pan en neem ze uit de pan. Verhit 4 el olie portiegewijs in de pan. Roer het beslag door en schenk voor elke blini 1 el beslag in de pan. Bak op middelhoog vuur in 2-3 minuten goudbruin. keer om en bak 1-2 minuten verder. Houd de blini`s warm in de oven (ca. 50 C). Roer de pistachenoten door de salade.

Serveertip

Verdeel de salade over de blini`s en garneer met wat zure room.

Bron

Foodies



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van party_party
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top