1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Cappuccino
  5. Cappuccino pancakes

Cappuccino pancakes

Door: willeke_

  • Amerikaans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-08-2013

Ingrediënten


Voor de pannenkoeken

300g bloem
10g bakpoeder
5g natriumbicarbonaat
2 eieren
65g ahornsiroop of honing
215ml karnemelk
205ml melk
5g oploskoffiepoeder opgelost in 2 eetlepels kokend water

Voor de koffie-chocoladesaus

75g boter
3 theelepels suiker
2 theelepels oploskoffie opgelost in 100ml kokend water
50g pure chocolade


Cappuccino pancakes
Cappuccino pancakes
Cappuccino pancakes
Cappuccino pancakes
Cappuccino pancakes
Cappuccino pancakes
Cappuccino pancakes
Cappuccino pancakes

Ik ben een absolute fan van American pancakes.
En van cappuccino. Oh-my, hoe zalig zou de combinatie van deze 2 wel niet zijn?
Ik kan jullie verzekeren, de combinatie is meer dan gewoon zalig.
Om de pannenkoeken nog hemelser te maken, heb ik er een koffie-chocoladesaus bij gemaakt,
maar de volgende keer zou ik voor de smeuïgheid misschien het water vervangen door volle room.
Dit neemt natuurlijk nog niet weg dat de saus sowieso een perfect huwelijk is met de pancakes.
Goodmorning (of good evening, wat jij verkiest) sunshine!
(+/- 12 pannenkoeken):

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt de boter in een sauspannetje en voeg de koffie en de suiker toe.
Laat het boter-koffiemengsel 15 minuutjes pruttelen op een zacht vuur.

Voeg de pure chocolade toe en laat nog een paar minuten al roerend doorkoken.
Giet de saus in een potje en zet opzij.

Meng de bloem, het bakpoeder en het natriumbicarbonaat droog onder elkaar in een grote kom.
Klop in een middelgrote kom de eieren samen met de honing, de karnemelk en de melk tot alles onder elkaar vermengd is.
Voeg de oploskoffie toe en giet de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten.
Meng tot een glad beslag.
Smelt een klontje boter in een koekenpan en giet één pollepel beslag in de pan,
bak de pannenkoek langs beide kanten en herhaal dit tot het beslag op is.

Serveer de pannenkoeken bij voorkeur warm, en al dan niet met de koffie-chocoladesaus.

Serveertip

Tips & tricks:
Zoals ik in mijn tekst al vermeld heb, zou ik de volgende keer in de saus het kokend water vervangen door warme room.
Ik pas het bewust nog niet aan in het recept omdat ik (nog) niet weet welk verschil dit zal geven.
Ik breng hier zo snel mogelijk verandering in!
Vervang de karnemelk niet door gewone melk, dit zorgt er net voor dat de pannenkoeken luchtig zijn en goed rijzen.
Niet zo`n koffiefan? Laat dan de koffie in het recept weg en maak fluffy american pancakes!

Bron

Met dank aan Uit: Baking Bites bakedlouies.blogspot.be/



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willeke_
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top