Spicy kimchi stoofpot met aardappelen

  • Koreaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 22-08-2013
  • Spicy kimchi stoofpot met aardappelen

    Spicy kimchi stoofpot met aardappelen

    Spicy kimchi stoofpot met aardappelen

  • Spicy kimchi stoofpot met aardappelen

    Spicy kimchi stoofpot met aardappelen

    Spicy kimchi stoofpot met aardappelen

Eenvoudig stoofpotje die heel pittig word door de kimchi.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kippenbouten, elk in helft verdeeld
bakolie
4 teentjes knoflook, fijn
2 uien, fijn
1 rode peper, fijn
6 e goed gefermenteerde kimchi
met 4 e vocht van kimchi
2 e Sichuan rode peper pasta
1 e suiker
5 e lichte sojasaus
1 t donkere sojasaus
kippenbouillon of water (genoeg zodat het kip er onder staat)
8 middelgroot aardappelen, geschild en in helft verdeeld
Chinese knoflook bieslook ringetjes voor garnering
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Bak kip aan tot bruin in olie en doen stukken kip in slowcooker of stoofpot.
2. Roerbak de knoflook, ui, rode peper tot zacht.
3. Voeg kimchi erbij en roerbak zo 3 min. tot lichtbruin van kleur.
4. Voeg rode peper pasta erbij en roerbak tot geur vrij komen.
5. Voeg nu de suiker, sojasaus, vocht van kimchi en kippenbouillon erbij en breng aan kook.
6. Doen aardappelen erbij en doen deksel op pan en kook voor 1-2 uur tot boterzacht. Als er teveel vocht overblijft, kook jij die de laatste 10 min. in.
7. Serveer in diepe borden en garneer met bieslook of lente-ui.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten