1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Koreaanse keuken
  5. Spicy kimchi stoofpot met aardappelen

Spicy kimchi stoofpot met aardappelen

Door: deonart

  • Koreaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 22-08-2013

Ingrediënten 4 personen


4 kippenbouten, elk in helft verdeeld
bakolie
4 teentjes knoflook, fijn
2 uien, fijn
1 rode peper, fijn
6 e goed gefermenteerde kimchi met 4 e vocht van kimchi
2 e Sichuan rode peper pasta
1 e suiker
5 e lichte sojasaus
1 t donkere sojasaus
kippenbouillon of water (genoeg zodat het kip er onder staat)
8 middelgroot aardappelen, geschild en in helft verdeeld
Chinese knoflook bieslook ringetjes voor garnering


Spicy kimchi stoofpot met aardappelen
Spicy kimchi stoofpot met aardappelen
Spicy kimchi stoofpot met aardappelen
Spicy kimchi stoofpot met aardappelen

Eenvoudig stoofpotje die heel pittig word door de kimchi.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Bak kip aan tot bruin in olie en doen stukken kip in slowcooker of stoofpot.
2. Roerbak de knoflook, ui, rode peper tot zacht.
3. Voeg kimchi erbij en roerbak zo 3 min. tot lichtbruin van kleur.
4. Voeg rode peper pasta erbij en roerbak tot geur vrij komen.
5. Voeg nu de suiker, sojasaus, vocht van kimchi en kippenbouillon erbij en breng aan kook.
6. Doen aardappelen erbij en doen deksel op pan en kook voor 1-2 uur tot boterzacht. Als er teveel vocht overblijft, kook jij die de laatste 10 min. in.
7. Serveer in diepe borden en garneer met bieslook of lente-ui.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top