Soep van geroosterde tomaten

  • Europees, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-08-2013
  • Soep van geroosterde tomaten

    Soep van geroosterde tomaten

    Soep van geroosterde tomaten

Door de tomaten eerst te roosteren krijgt je soep net dat ietsje extra

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg tomaten (rijp, gehalveerd)
2 uien (in partjes)
¾ l kippenbouillon
2 knoflookteentjes
2 blaadjes laurier
1 kl oregano
olijfolie
peper
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschotel, mixer of blender

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bereidingswijze

2. Leg de tomaten en uien in een ovenschaal. Leg er de ongepelde knoflook bij. Bedruip met 2 el olijfolie. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
3. Doe de tomaten en uien in een kookpan. Knijp de knoflook uit en doe die erbij. Voeg er de bouillon en kruiden aan toe. Laat 20 minuten zacht koken.
4. Mix de soep. Doe ze door een zeef. Vermeng met 2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Bron

Libelle Lekker!

Laatste reacties

njamnjamstyle avatar
njamnjamstyle 28-08-2013

Eergister gemaakt. Gegeten, genoten, en gister (we zijn met z`n twee-en) weer! Met voldoende hartigheidsmiddelen een totale aanrader! Dank je!

Cecileg avatar
Cecileg 24-08-2013

Dat lijkt me inderdaad heel lekker! Ik ga dit de volgende week maken en laat je dan het resultaat weten. Lieve groet Cecile

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten