Courgette zoet/zuur
- Nederlands,
- 20-30 min.
Een lekker recept voor bij pasta`s, stampot, uitsmijter, bami/nasi, etc.
Ingrediënten 1 recipe.people
2 KG Courgette, 3 paprika`s, 750 GR ui, 500 GR suiker, 1 EL mosterdzaad, 3 EL zout, 1,5 L witte natuurazijn.Benodigdheden
Pan, pollepel, rasp, weegschaal, potten / weckfles.Potten of weckfles goed schoonmaken met kokend water met soda, en omgekeerd op schone keukendoek zetten.
Bereidingswijze
Maak de courgette schoon, snij ze in de lengte doormidden en haal de zaden eruit. Snij de courgette in blokjes of reepjes. Strooi het zout over de courgette. Laat na 3 uren het vocht van de courgette aflopen mbv een vergiet, het vocht niet gebruiken. Breng de azijn met suiker en mosterdzaad aan de kook. Doe vervolgens de courgette, de geneden ui en paprika erbij en laat het geheel 3 tot 4 minuten koken / blancheren. Daarna alles in potten scheppen incl. vocht (azijn) en luchtdicht afsluiten.
Bron
Mede moestuinierster
Serveertip
Lekker bij bami/nasi schotels, pasta`s, uitsmijter en stampotten.