Courgette zoet/zuur

  • Nederlands,
  • 20-30 min.
  • Courgette zoet/zuur

    Courgette zoet/zuur

    Courgette zoet/zuur

Een lekker recept voor bij pasta`s, stampot, uitsmijter, bami/nasi, etc.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 recipe.people
2 KG Courgette, 3 paprika`s, 750 GR ui, 500 GR suiker, 1 EL mosterdzaad, 3 EL zout, 1,5 L witte natuurazijn.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, pollepel, rasp, weegschaal, potten / weckfles.

Potten of weckfles goed schoonmaken met kokend water met soda, en omgekeerd op schone keukendoek zetten.

Bereidingswijze

Maak de courgette schoon, snij ze in de lengte doormidden en haal de zaden eruit. Snij de courgette in blokjes of reepjes. Strooi het zout over de courgette. Laat na 3 uren het vocht van de courgette aflopen mbv een vergiet, het vocht niet gebruiken. Breng de azijn met suiker en mosterdzaad aan de kook. Doe vervolgens de courgette, de geneden ui en paprika erbij en laat het geheel 3 tot 4 minuten koken / blancheren. Daarna alles in potten scheppen incl. vocht (azijn) en luchtdicht afsluiten.

Bron

Mede moestuinierster

Serveertip

Lekker bij bami/nasi schotels, pasta`s, uitsmijter en stampotten.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Groene_vingers avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten