Saltimbocca

  • Italiaans,
  • 10-20 min.
  • Saltimbocca

    Saltimbocca

    Saltimbocca

  • Saltimbocca

    Saltimbocca

    Saltimbocca

  • Saltimbocca

    Saltimbocca

    Saltimbocca

  • Saltimbocca

    Saltimbocca

    Saltimbocca

Saltimbocca is een specialiteit uit de Italiaanse keuken.
Het bestaat uit dunne lapjes kalfsvlees, bedekt met plakjes rauwe ham (prosciutto crudo) en salie.
De oorsprong is de streek rondom Rome.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
4 dunne kalfslapjes (350gr)
4 lapjes rauwe ham
1 bol mozzarella
4 blaadjes salie
190 ml kalfsfond
100 ml witte wijn
enkele klontjes boter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Leg de kalfslapjes tussen plasticfolie en slaag ze een beetje plat
Kruid de lapjes langs beide kanten

Beleg de lapjes met een lapje ham, 1 schijfje mozarelle en een blaadje salie
Vouw de lapjes dicht en steek er een cocktail prikker in

Bak de pakketjes kort aan tot ze een mooie bruine kleur hebben
Haal ze uit de pan en bedek ze met zilverfolie

Blus de pan met de witte wijn
Laat de wijn voor de helft inkoken en voeg dan de kalfsfond toe
Laat de saus nog eens voor de helft inkoken, breng op smaak met peper en zout

Werk de saus af met enkele klontjes boter
Voeg de kalfs pakketjes terug toe en laat nog 5 minuten sudderen

Bron

Met dank aan kriskookt.be/

Serveertip

Serveer dit naar eigen smaak met spaghetti of aardappelen

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

will_s avatar
will_s

Doorsturen

Home Recepten