1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Saltimbocca
  5. Saltimbocca

Saltimbocca

Door: will_s

  • Italiaans,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-08-2013

Ingrediënten 2 personen


4 dunne kalfslapjes (350gr)
4 lapjes rauwe ham
1 bol mozzarella
4 blaadjes salie
190 ml kalfsfond
100 ml witte wijn
enkele klontjes boter


Saltimbocca
Saltimbocca
Saltimbocca
Saltimbocca
Saltimbocca
Saltimbocca
Saltimbocca
Saltimbocca

Saltimbocca is een specialiteit uit de Italiaanse keuken.
Het bestaat uit dunne lapjes kalfsvlees, bedekt met plakjes rauwe ham (prosciutto crudo) en salie.
De oorsprong is de streek rondom Rome.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Leg de kalfslapjes tussen plasticfolie en slaag ze een beetje plat
Kruid de lapjes langs beide kanten

Beleg de lapjes met een lapje ham, 1 schijfje mozarelle en een blaadje salie
Vouw de lapjes dicht en steek er een cocktail prikker in

Bak de pakketjes kort aan tot ze een mooie bruine kleur hebben
Haal ze uit de pan en bedek ze met zilverfolie

Blus de pan met de witte wijn
Laat de wijn voor de helft inkoken en voeg dan de kalfsfond toe
Laat de saus nog eens voor de helft inkoken, breng op smaak met peper en zout

Werk de saus af met enkele klontjes boter
Voeg de kalfs pakketjes terug toe en laat nog 5 minuten sudderen

Serveertip

Serveer dit naar eigen smaak met spaghetti of aardappelen

Bron

Met dank aan kriskookt.be/



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top