Marokkaanse msemmen

  • Marokkaans, Brood
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-08-2013
  • Marokkaanse msemmen

    Marokkaanse msemmen

    Marokkaanse msemmen

  • Marokkaanse msemmen

    Marokkaanse msemmen

    Marokkaanse msemmen

  • Marokkaanse msemmen

    Marokkaanse msemmen

    Marokkaanse msemmen

Marokkaanse msemmen zijn een soort pannenkoeken die je niet maakt van beslag maar van deeg.
Een traditioneel gerecht dat vaak wordt gegeten als ontbijt, maar ook als onderdeel van het traditionele Marokkaanse thee-uurtje.
Het wordt gegeten besprenkeld met gesmolten boter en honing maar er bestaan ook hartige gevulde versies van.

Deel dit recept

Ingrediënten
Dit heb je nodig:

425 gram bloem;
75 gram fijn griesmeel + 35 gram extra;
lauw water;
zout;
1/2 kopje zonnenbloemolie;
3 eetlepels gesmolten boter.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Zo maak je het:

Vermeng de bloem, de 75 gram griesmeel en wat zout
met elkaar.
Voeg er beetje bij beetje lauw water aan toe.
Meng goed door elkaar en kneed 10 minuten goed
door totdat je een soepel, niet plakkerig en elastisch
deeg krijgt.

Maak kleine balletjes deeg ter grootte van een abrikoos.

Maak je handen vet met een mengsel van olie en gesmolten
boter en druk het deeg zo dun mogelijk uit.







Bereidingswijze

Verhit een anti-aanbak koekenpan.
Neem een "pakketje"deeg en druk dat platter.
Bak de msemmen aan beide zijden goudbruin
en gaar.
Doe hetzelfde met het overige deeg.

Smelt in een pannetje wat honing vermengd
met roomboter en sprenkel dat over de warme
msemmen.

Bron

MIJN WEBLOG (klik)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten