1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Marokkaanse msemmen

Marokkaanse msemmen

Door: 393amber1

  • Marokkaans, Brood
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-08-2013

Ingrediënten


Dit heb je nodig:

425 gram bloem;
75 gram fijn griesmeel + 35 gram extra;
lauw water;
zout;
1/2 kopje zonnenbloemolie;
3 eetlepels gesmolten boter.


Marokkaanse msemmen(soort pannenkoeken)
Marokkaanse msemmen(soort pannenkoeken)
Msemmen maken
Msemmen maken
Msemmen maken 2
Msemmen maken 2

Marokkaanse msemmen zijn een soort pannenkoeken die je niet maakt van beslag maar van deeg.
Een traditioneel gerecht dat vaak wordt gegeten als ontbijt, maar ook als onderdeel van het traditionele Marokkaanse thee-uurtje.
Het wordt gegeten besprenkeld met gesmolten boter en honing maar er bestaan ook hartige gevulde versies van.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zo maak je het:

Vermeng de bloem, de 75 gram griesmeel en wat zout
met elkaar.
Voeg er beetje bij beetje lauw water aan toe.
Meng goed door elkaar en kneed 10 minuten goed
door totdat je een soepel, niet plakkerig en elastisch
deeg krijgt.

Maak kleine balletjes deeg ter grootte van een abrikoos.

Maak je handen vet met een mengsel van olie en gesmolten
boter en druk het deeg zo dun mogelijk uit.[foto 1)

Bestrijk het deeg met het olie/botermengsel en bestrooi
met een beetje griesmeel.

Vouw het deeg in vieren tot een vierkant pakketje en laat
rusten.[foto2)
Doe hetzelfde met het overige deeg.

Bereidingswijze

Verhit een anti-aanbak Koekenpan.
Neem een "pakketje"deeg en druk dat platter.
Bak de msemmen aan beide zijden goudbruin
en gaar.
Doe hetzelfde met het overige deeg.

Smelt in een pannetje wat honing vermengd
met roomboter en sprenkel dat over de warme
msemmen.

Bron

MIJN WEBLOG (klik)



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 393amber1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top