De lekkerste spaghetti met olijf en Prosciutto

  • Feestmaaltijd
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-08-2013
  • De lekkerste spaghetti met olijf en Prosciutto

    De lekkerste spaghetti met olijf en Prosciutto

    De lekkerste spaghetti met olijf en Prosciutto

Een supersimpele pasta die ik thuis vaak maak en die altijd in de smaak valt. Ook nog eens lekker snel klaar en het ziet er feestelijk uit.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- spaghetti
- 2 teentjes knoflook
- 2 kleine uien
- potje zwarte olijven
- doosje cherry tomaatjes
- mozzarella (bolletjes)
- Prosciutto
- rucola
- olijfolie
- zwarte peper

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Zet de spaghetti op in een pan kokend water met wat zout. Wij vinden volkoren spaghetti lekker!
2. Pers de knoflook en snipper de ui en fruit dit aan in olijfolie.
3. Snijd de cherrytomaatjes in kwartjes en voeg deze toe. Voorzichtig omscheppen.
4. Giet de spaghetti als deze klaar is af en voeg een scheut extra vierge olijfolie toe.
5. Voeg dan het tomaat-ui-knoflook-mengsel toe en hussel dit door elkaar. Voeg nu de olijven en mozzerella toe. En tenslotte een flinke dosis zwarte peper uit de molen.

Serveertip

Schep wat op een mooi diep pastabord en leg op elk bord een handje rucola en een gedraaid stukje Prosciutto. Super simpel en super smaakvol.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten