8x wortelrecepten

  • Vegetarisch, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 18-08-2013
  • 8x wortelrecepten

    8x wortelrecepten

    8x wortelrecepten

Winterwortels en bospenen schrappen of schillen, waspeen en snackwortels zijn kant-en-klaar om rauw te eten, te koken of roerbakken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1. 3x winterwortel grof geraspt, blikje uitgelekte mais, bakje fijngeknipte bieslook, handje grof gehakte pinda`s, sap van halve citroen, theelepel mosterd, paar eetlepels neutrale olie

2. Bos wortels in gelijke stukken gesneden, 2el olie, 2 fijngehakte teentjes knoflook, grof gehakte koriander

3. 3x winterwortel in dikke schuine plakken, (zoete) ui in halve ringen, 2el olie, 3el ketjap manis, 1el honing, 200ml water

4. Bos wortels zonder loof, 25 g boter, 1el geraspte verse gember, 1el citroensap, 1el suiker of honing, 100ml water, paar eetlepels sesamzaadjes?

5. 2 winterwortels, 1 grote pastinaak (of knolselderij), 2 kruimige aardappels allemaal in gelijke stukken gesneden, 1el boter, 50ml groentenbouillon, nootmuskaat.

6. Bos wortels in gelijke stukken of plakken, 2el olie, 2el pijnboompitten, 1el gembersiroop of honing, 1tl grof geraspte sinaasappelschil, sap van een halve sinaasappel.

7. 2 grote winterwortels, 1 stevige appel, beiden grof geraspt, handvol blanke rozijnen, 100ml zure room, 1el mayonaise, halve uitgeperste sinaasappel of 1el citroensap.

8. Bos wortels zonder loof, paar eetlepels olijfolie, 1el grove zoutkorrels, handje verse basilicumblaadjes in reepjes geknipt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Rauwe wortelsalade met mais: vermeng de groenten in een grote schaal, maak een dressing van het citroensap, bieslook, mosterd en olie en meng door de salade.

2. Geroerbakte wortel met koriander en knoflook: verwarm olie in een wok, roerbak de wortelstukjes een paar minuten op middelhoge stand, voeg knoflook toe en roerbak nog een minuut, breng op smaak met zout en peper en voeg als laatst de koriander toe.

3. Gestoofde wortel met ketjap en honing: bak ui in een stoofpan in voorverwarmde olie lichtbruin, voeg wortelplakken, ketjap, honing en water toe, leg deksel op de pan en laat in ca 10 min gaarstoven.

4. Geglaceerde wortel met gember en sesam: boter smelten in wijde pan, wortels op hoog vuur paar minuten omscheppen. Gember, citroensap, honing/suiker en wat toevoegen. Wortels 5 minuten stoven met deksel op de pan en regelmatig omschudden. Rooster in een droge koekenpan de sesamzaadjes goudbruin en strooi deze voor het serveren over de geglaceerde wortels.

5. Puree van wortel en pastinaak: Kook de groenten en aardappel in ruim water met wat zout in 10 min gaar, stamp fijn met boter en bouillon en breng op smaak met wat nootmuskaat.

6. Geroerbakte wortel met sinaasappel en pijnboompitten: Roerbak wortels in een wok met olie op middelhoog vuur beetgaar, voeg pijnboompitten toe en roerbak mee totdat ze licht verkleurd zijn, voeg gembersiroop/honing en sinaasappelschil toe, roer om en knijp vlak voor het serveren nog wat sinaasappelsap er boven uit.

7. Romige wortelsalade met appel en rozijnen: vermeng wortel, appel en rozijnen in een schaal, klop zure room, mayonaise en sinaasappel/citroensap door elkaar en voeg toe, breng op smaak met zout en peper.

8. Ovengebakken wortels met basilicum: Leg wortels op een bakplaat en giet olijfolie erover, bestrooi met zoutkorrels en basilicumblaadjes, schud alles om en bak in het midden van de oven op 200 graden in ca 10 minuten beetgaar en bruin.

Bron

Boodschappen

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten