Gewokte mosselen uit het Wieringer kookboek

  • Vis, Feestmaaltijd
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 18-08-2013
  • Gewokte mosselen uit het Wieringer kookboek

    Gewokte mosselen uit het Wieringer kookboek

    Gewokte mosselen uit het Wieringer kookboek

  • Gewokte mosselen uit het Wieringer kookboek

    Gewokte mosselen uit het Wieringer kookboek

    Gewokte mosselen uit het Wieringer kookboek

  • Gewokte mosselen uit het Wieringer kookboek

    Gewokte mosselen uit het Wieringer kookboek

    Gewokte mosselen uit het Wieringer kookboek

  • Gewokte mosselen uit het Wieringer kookboek

    Gewokte mosselen uit het Wieringer kookboek

    Gewokte mosselen uit het Wieringer kookboek

  • Gewokte mosselen uit het Wieringer kookboek

    Gewokte mosselen uit het Wieringer kookboek

    Gewokte mosselen uit het Wieringer kookboek

  • Gewokte mosselen uit het Wieringer kookboek

    Gewokte mosselen uit het Wieringer kookboek

    Gewokte mosselen uit het Wieringer kookboek

Het Wieringer kookboek is iets heel bijzonders. Er staan namelijk alleen verse streekgerechten in. Veel verse vis, schaal- en schelpdieren (Daar is Den Oever beroemd om) en veel vergeten verse groenten. Zo`n boek spreekt mij dus gelijk aan. Dit mosselrecept is ook een streekgerecht en is van een vriend van mij die ook mosselvisser is. Dit wokgerecht is heel snel klaar, je hebt 5 minuten nodig en dan is het smullen. Indien iemand dit fraaie boek wil (er zijn er 5000), stuur een berichtje en zal ik zeggen waar je het kunt krijgen. Niet in de winkels dus. Hemelse mosselen, ontzettend lekker!http://images.smulweb.nl/smilies/11.gifhttp://images.smulweb.nl/smilies/5.gif

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
De mosselen:

2 kilo verse Zeeuwse mosselen
1 rode punt paprika (die is wat zoeter)
2 verse rode pepers
150 gr gerookt ontbijtspek of bacon
3 teentjes knoflook
2 rode uien
Olie om in te wokken

Het sausje:

Mayonaise
Kerriepoeder
Cognac
Zwarte peper vers gemalen
1 ui (heel fijn gehakt)
Dijon mosterd
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok

Bereidingswijze

Eerst de bacon even bakken tot deze krokant is. Dan de bacon uit de pan halen en in dezelfde olie een beetje gesnipperde ui, paprika, peper en knoflook een minuutje bakken. Voeg vervolgens 1 kilo mosselen per wokbeurt toe en laat dit nog ongeveer drie minuten wokken totdat alle mosselen GOED openstaan. Dichte mosselen weggooien! O la la dit is lekker. ;) :P
Saus kun je zoveel maken als je zelf wilt. Alles door elkaar mengen en even proeven. Sausje is enkele dagen afgedekt houdbaar in de koelkast.

Liefhebbers van sausjes, kunnen naar eigen smaak ingrediënten mengen. Je kunt ook chilisaus maken, zoetzuur of knoflook.

Bron

Wieringer kookboek, wat aangepast

Serveertip

Lekker met vers gebakken krokante frietjes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ArualB avatar
ArualB 03-04-2014

Heb hem ook meegenomen. Dank je wel

pwiggers avatar
pwiggers 02-04-2014

Lekker recept Alex. Lijkt me wel wat. Ik zet het in mijn kookboek en je hoort t.z.t. hoe we het vonden. Groetjes, Petra

verenaoptennoort avatar
verenaoptennoort 18-03-2014

Waar kan ik dat Wieringer kookboek bemachtigen?

verenaoptennoort avatar
verenaoptennoort 18-03-2014

Dat kookboek lijkt me echt top. Waar?

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 19-08-2013

Ik heb ineens zo ontzettend zin in mosselen!! Dat zijn toch onfatsoenlijk lekkere plaatjes. Groet, Roger

Fressnapf avatar
Fressnapf 18-08-2013

Ik heb hem op facebook gezet dames.

hyacintje avatar
hyacintje 18-08-2013

Dit ga ik heel snel proberen! Ik ben ook erg benieuwd naar het kookboek.

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 18-08-2013

Ik heb ze vanavond meteen gemaakt. Ik heb nog nooit zulke lekkere mosselen gehad. En dat vonden er meer met mij, de pan was razendsnel leeg. Ook het sausje was helemaal top. En dat kookboek zou ik dus wel heel graag willen hebben. Bedankt Alex voor het delen van dit lekkers, groetjes Wilmie.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten