Ayam Masak Merah (Kip uit Maleisië)

  • Fusion, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-08-2013
  • Ayam Masak Merah (Kip uit Maleisië)

    Ayam Masak Merah (Kip uit Maleisië)

    Ayam Masak Merah (Kip uit Maleisië)

Dit is een traditionele schotel uit Maleisië, eigenlijk een enorme fusion keuken. Heel Maleisië is fusion want je vind er voornamelijk megelingen uit Thailand (erg pittig) en uit Indië, maar ook weer uit Indonesië. Toevallig zag ik dit een poos geleden gemaakt worden in een Masterchef Australië aflevering en heb geprobeerd het ongeveer zo na te maken. Als je van pittig eten houd nou dan mag deze er zijn, echt hemels, vooral die kip want alle smaken zitten in de kip!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo verse, uitgebeende kippendijtjes
60 gr gedroogde chili pepertjes (kleintjes)
2 t zeezout
4 t kurkuma
3 hele chilipepers met zaad (fijn)
3 teentjes knoflook (geperst)
1 rode ui (gesnipperd)
2 cm verse gember (geraspt)
4 el zonnebloemolie
1 kaneelstokje
2 hele steranijsjes (toko)
5 hele kruidnagels
2 grote tomaten (tros, vlees)
40 ml ketchup
5 Kardemom zaadjes
3 t suiker
125 ml water
Paar takjes verse koriander
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok

Bereidingswijze

Was de kippendijtjes en dep droog met keukenpapier. Smeer goed in met zout en met kurkuma. Wegzetten. Droge pepertjes weken in heet water voor 20 minuten. Geweekte chilipeper, de verse, mét zaad, knoflook, ui en gember in de blender en maak er pasta van. Doe olie in de wok en verhit. Kippendijtjes toevoegen en roerbak om en om tot knapperig en bruin. Doe dit ongeveer 8 minuten. Kip apart zetten, nieuwe olie nemen, pasta toevoegen, de kaneel, de steranijs en kardemom toevoegen. 3 minuten laten koken. Doe de kip weer terug, water toevoegen, de tomaten, ketchup en de suiker. Laat koken en laat ongeveer 15 minuten doorsudderen. Nu even proeven, de één wil nog wat meer suiker, de ander zout. Kip uit de wok halen, verdeel over de borden en schep de saus erover. Garneer af met wat takjes verse koriander. Lekker smullen maar. ;) :P

Bron

Masterchef AU en mezelf

Serveertip

Serveer met witte rijst en meng die heerlijke saus erdoor. Pittig, maar ontzettend lekker.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten