Roti oftewel broodpannenkoek maken

  • Brood
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 18-08-2013

Roti is een van oorsprong hindoestaanse, gevulde, `broodpannenkoek`. Aardappel, linzen of kikkererwten zijn voorbeelden van de vulling, uiteraard gekruid met kruiden en specerijen zoals komijn, knoflook, pepers. Je kunt er je fantasie er zelf op loslaten.
Roti wordt vergezeld door groente- en vleesgerecht, veelal gestoofd. De roti wordt dan gebruikt als `bestek`. Je scheurt stukjes brood af en gebruikt die om een hapje van het vlees of groenten te pakken.
In dit recept maak ik gebruik van aardappel als vulling.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr zelfrijzend bakmeel
250 cl lauw/warm water
Zonnebloemolie
250 gram gekookte aardappelen
1 teentje geperste knoflook
Kerrie naar smaak
Peper
Zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mengkom
Deegroller
Koekenpan

Voorbereiding

Maak van het bakmeel en water een samenhangend elastisch deeg. Het deeg is goed als het niet meer aan je handen blijft kleven.
Maar er een bol van, smeer de bovenkant in met olie en laat het 1 uur afgedekt rusten.
Kook de aardappelen, prak de aardappelen fijn en kruid ze met kerrie, knoflook zout en peper naar smaak.

Bereidingswijze

Vorm ongeveer 4 ballen van het deeg.
Maak ze een beetje plat en leg in het midden wat van de aardappelen.
Vouw het deeg om het aardappelmengsel heen, druk het dicht en druk de naad in en beetje bloem.
Rol het deeg met deegroller nu voorzichtig tot een ronde dunne lap. De vulling moet binnenin zitten en mag niet door het deeg heen komen. Niet te hard drukken tijdens het uitrollen.
Verwarm een koekenpan tot die goed heet is, smeer een klein beetje olie in de pan (de olie mag een beetje roken, dan is de pan heet genoeg) en leg hier de roti in.
Druk de randen plat als hij begint op te bollen.
Bak aan allebei de kanten tot de roti droog is. De roti mag niet bruin worden maar wel wat bruine spikkels hebben.

Bron

Traditioneel recept

Laatste reacties

oemanass avatar
oemanass 27-08-2013

Hoi, hoe dik moet de lap ongeveer zijn als je em uit hebt gerold? halve cm? of nog dunner? Alvast bedankt en bedankt voor het recept! Grz

landmeter avatar
landmeter 25-08-2013

mooi simpel recept, maar er schijnen meer manieren te zijn. ga het zeker uitproberen. ben nl een liefhebber van de Roti-pannekoek

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten