Lekker! Pittige Indische runderstoofpot

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 18-08-2013

Pittige stoofpot van rundvlees uit de heerlijke Indische keuken!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gr riblappen (in dobbelstenen)
(versgemalen)peper en zout
2 el bloem
4 el zonnebloemolie
500 gr uien (grof gesnipperd)
3 kruidnagels
2 blaadjes laurier of daun salam
2 Spaanse pepers (gesnipperd of in ringetjes)
4 tenen knoflook (geperst)
1 flinke tl ketoembar
1 el kerriepoeder
7,5 dl runderbouillon (van 2 tabletten)
0,5 dl ketjap manis
2 el rijstazijn
1 flinke el donkere basterdsuiker (of gula djawa)

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stoofpan, snijplank, scherp mes, knoflookpers.

Voorbereiding

Kruid de vleesblokken met p&z en haal ze door de bloem. Laat eventjes intrekken.

Bereidingswijze

Verwarm de olie en bak hierin het vlees rondom bruin, haal dan uit de pan en hou even apart. Doe de uien, knoflook, Spaanse pepers, ketoembar, kerriepoeder, kruidnagels en laurier (of d.s.) in de pan en fruit dit een minuutje. Voeg dan het vlees toe en bak alles nog een minuutje al omscheppend. Doe er de bouillon, ketjap, azijn en suiker bij en breng dit tegen de kook aan. Laat dit alles 2,5 a 3 uur stoven en proef of het vlees supergaar en de saus pittig genoeg is, anders even bijkruiden. Dan de pan op tafel en eet smakelijk!

Bron

Hilde Dumont

Serveertip

Lekker met rijst en atjar tauge en atjar tjampoer!

Laatste reacties

Delarosa avatar
Delarosa 21-09-2013

Voor Parel: zoals je leest heb ik dit recept overgenomen van Hilde Dumont die veel recepten heeft op Kookjij.nl en dit is een recept uit haar keuken neem ik aan. Anders - dat doet zij namelijk ook altijd - was er wel een andere bron aangegeven.

Delarosa avatar
Delarosa 21-09-2013

Hoi Nathalie, de daun salam is bij een Indische toko volop aanwezig maar ook bij Sligro en Makro (wel een pasje voor nodig..). Mocht die nou niet bij je in de buurt zitten, dan gewoon laurier gebruiken met wat kruidnagels. Is niet hetzelfde, maar komt in de buurt qua smaak. Hoe dan ook, fijn om te lezen dan de Vindaloo goed in de smaak is gevallen, ik denk dat deze dat met deze opties ook zeker op tafel gaan verschijnen... Fijn weekend en Smul-ze, Erwin

Nathalie63 avatar
Nathalie63 21-09-2013

Aangezien het vorige recept ( vkip vindaloo)goed bevallen was ga ik dit vanavond maken zodat het lekker een avondje kan trekken en we morgen hopelijk kunnen smullen. waar kan je daum salam halen? want de smaak is niet te vergelijken met de laurier aldus internet.enne ketoembar is gewoon koriander voor degene die ook daarnaar gaan zoeken zoals ik hahaha. ik ben een leek wat betreft koken hoor...maar doe het wel graag.

Cecileg avatar
Cecileg 16-09-2013

Hoi Erwin, ik had nog rundvlees over van het soep trekken en wist niet goed wat ik hier mee wilde. Ik heb er dit gerecht van gemaakt en het was overheerlijk. Een succes en voor herhaling vatbaar! Bedankt voor het delen van dit recept en lieve groet Cecile

spooky_at_localbar avatar
spooky_at_localbar 15-09-2013

vanavond gemaakt: heerlijk!

hyacintje avatar
hyacintje 18-08-2013

Mmm, ik ben dol op stoofschotels. Ik neem je recept vast mee.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten