Wintersalade met gegrilde kipfilet

  • Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 18-08-2013
  • Wintersalade met gegrilde kipfilet

    Wintersalade met gegrilde kipfilet

    Wintersalade met gegrilde kipfilet

Een maaltijdsalade met weinig calorieen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gram kipfilet, 1 el mosterd, 6 el olijfolie, 4 kleine, stevige appels (Braeburn) in partjes, 1 el balsamicoazijn, 1 kleine krop Romainesla, 1 zakje waterkers, 2 gekookte bietjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grillpan

Bereidingswijze

Kipfilets in de lengte in dikke plakken snijden. In kom mosterd mengen met 2 el olie, zout en peper. Plakken kip door mosterdolie wentelen. Grillpan verhitten en kip in 2-3 minuten per kant bruin en gaar roosteren.
In koekenpan 2 el olie verhitten en appelpartjes op hoog vuur bruinbakken. Azijn met 2 el olie , zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
Sla in brede repen snijden en wassen. Harde steeltjes uit waterkers verwijderen. Bietjes schillen en in blokjes snijden. Sla en waterkers mengen met dressing.
Salade over vier diepe borden verdelen. Appel, biet en kip erover verdelen en rest van dressing erover sprenkelen.

Bron

Allerhande

Serveertip

Serveren met Boulognestokbrood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten