1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Griekse kippendijtjes met tomaten, olijven en feta

Griekse kippendijtjes met tomaten, olijven en feta

Door: Fressnapf

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-08-2013

Ingrediënten 2 personen


4 verse kippendijen (gehalveerd)
3 el olijfolie (extra vierge)
Verse cherry of kleine roma tomaten
Groene olijven (zonder pit)
6-8 sjalotten (gehalveerd)
Verse cherry of kleine roma tomaten
Groene olijven (zonder pit)
1 blokje feta kaas
6 takjes verse tijm
Bosje verse munt (garnering)
Eventueel nog een stukje limoen
Zeezout
Zwarte peper
2 t Paprikapoeder


Verder heb je nodig


Ovenschaal

Griekse malse kippendijtjes

met tomaten, olijfjes, feta en munt

met tomaten, olijfjes, feta en munt

Dit is een lekker hapje! Malse kippendijtjes op zomerse, Griekse, wijze klaargemaakt in de oven met een Grieks garnituurtje. Serveer er lekkere krokante frietjes bij en je hebt een feestmaal!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 170 graden (hetelucht). Kippendijen kruiden met vers gemalen peper, zout en wat paprikapoeder. In een ovenschaal combineren met olijven, tomaten, sjalotten en verse tijm/ Ook wat zout en peper over die groente doen. Rijkelijk olijfolie erover sprenkelen. Nu alles in ongeveer 30-40 minuten mooi gaar roosteren in de oven. Afgarneren met verkruimelde fetakaas en verse munt. Heel erg lekker, maar let op dat je kippendijtjes gaar zijn. Prik er met een vork in en als het zacht voelt en sap eruit komt hebben ze een kerntemperatuur van 58 graden en dan zijn ze goed. Heerlijk kipschoteltje dat je aan Griekenland doet denken. Serveer met een partje verse limoen en verse krokante friet. Smullen maar!

Serveertip

Lekker met krokante frietjes.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top