Kruidige eendenborst met pate

  • Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-08-2013
  • Kruidige eendenborst met pate

    Kruidige eendenborst met pate

    Kruidige eendenborst met pate

Kruidige eendenborst met pate.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 teentjes knoflook, 1 gedroogd chilipepertje, 1 tl gemalen kardemom, 1/2 tl gemalen komijn, 1 tl gemalen koriander, 3 el olijfolie, 2 eendenborstfilets, 2 el pijnboompitten, zout, 1/2 zak rocket slamenlange, 100 gram champignonpate
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Knoflook pellen en boven kommetje uitpersen. Pepertje erboven verkruimelen. Kardemom, komijn, koriander en 1 el olie toevoegen. Geheel goed mengen, eendenborstfilet er aan vleeskant mee inwrijven en circa 30 minuten laten intrekken.

Bereidingswijze

In droge koekenpan pijnboompitten licht roosteren. Op schotel laten afkoelen. Rest van olie in koekenpan verhitten. Vel van eendenborst paar keer insnijden. Eendenborst op velzijde ca. 4 minuten bakken, omdraaien en nog ca. 3 minuten bakken tot vlees rose is. Vlees uit pan nemen en met zout bestrooien. Vel lossnijden, filets in dunne plakjes snijden.
Sla over vier borden verdelen. Pate in blokjes snijden. Plakjes eendenborst op sla rangschikken en bestrooien met blokjes pate. Garneren met geroosterde pijnboompitten.

Bron

Allerhande

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten