Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Krokant gebakken verse Italiaanse kaasstengels

Krokant gebakken verse Italiaanse kaasstengels

Door: Fressnapf

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-08-2013

Ingrediënten 2 personen


4 of 5 plakjes bladerdeeg
Olijfolie
Geraspte Parmezaan of Pecorino
Italiaanse kruiden (gedroogd)


Verder heb je nodig


Bakplaat

Krokante Italiaanse kaasstengels

uit eigen keuken, lekker....

uit eigen keuken, lekker....

O la la dit is smullen, verse knapperige kaasstengels ! Bij een supermarkt betaal je al snel € 1,50 of meer voor zo`n doosje en dan zit er maar 90 gram in. Ik kwam op het idee om het zelf te doen. Heel veel lekkerder en krakend vers. Zeker als ze nog een beetje warm zijn. Leuk als borrelsnack of als tussendoortje, op feestjes en buffetten. Snel en makkelijk te maken. Desnoods kun je ze een dag van tevoren al maken en dan bewaren in een droge, afgesloten trommel.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bladerdeeg plakjes ontdooien en in gelijke stukken snijden (stengelvorm). kaas van je keuze raspen en apart zetten. Je kunt ook hele oude Hollandse geraspte kaas nemen. Emmentaler of Gruyere zijn ook erg smaakvol. Bakplaat nemen, klein beetje invetten met olijfolie (dan plakken ze niet straks). Reepjes bladerdeeg erop leggen. Vers geraspte kaas erover verdelen en een beetje aandrukken en bestrooien met Italiaanse kruiden. Oven voorverwarmen op 200 graden en in 20-25 minuten afbakken tot ze gerezen zijn en de keuken lekker ruikt.

Serveertip

Lekker bij de borrel, op feestjes of buffet.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top