Rode kipcurry met (spits)kool en champignons

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-08-2013
  • Rode kipcurry met (spits)kool en champignons

    Rode kipcurry met (spits)kool en champignons

    Rode kipcurry met (spits)kool en champignons

  • Rode kipcurry met (spits)kool en champignons

    Rode kipcurry met (spits)kool en champignons

    Rode kipcurry met (spits)kool en champignons

Met dit curry gerecht kun je eindeloos variëren. De basis blijft steeds hetzelfde maar de spitskool kun je vervangen door Chinese kool, paksoi of zelfs door gewone witte kool.
In plaats van gewone champignons kun je ook kastanje champignons, oesterzwammen of shi-take nemen. het is dus eigenlijk gewoon een beetje afhankelijk van wat je in huis haalt of wat je voorhanden hebt. Doordat je de groenten gewoon in de curry doet trekken de smaken goed door elkaar en is het gerecht ook prima geschikt om het voor 2 dagen tegelijk klaar te maken. De 2e dag is het misschien zelfs nog lekkerder en ook invriezen is geen enkel probleem.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
- 600 gram kipfilet
- ½ spitskool
- 250 gram champignons
- 1 ui
- 1 rode peper
- handvol basilicum
- bosje koriander
- 3 lenteuitjes
- 4 tenen knoflook
- 1 blik kokosmelk
- 2 tot 4 el rode curry pasta
- 4 kaffir lime leaves
- 4 el vissaus
- 1 el suiker
- evt. 1 kopje water
- arachide olie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Doe de olie in een wok en bak hierin de knoflook met de peper.
- Voeg eerst de curry pasta toen en laat dit eventjes meebakken daarna de kokosmelk erbij.
- Als het kookt mag de kipfilet erbij. (ongeveer 10 minuten op een hoge stand)
- Dan gaat de basilicum, kaffir lime leaves, vissaus, en de suiker erbij.
- Voeg daarna de spitskool, champignons en ui toe.
- De groenten laten garen naar smaak.
- Als laatste garneren met koriander en lenteui.

Serveertip

Het meest voor de hand liggende is rijst, maar ook noedels zijn hier erg lekker bij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 04-02-2014

@ bralinjo Fijn dat jullie het zo lekker vonden en bedankt dat je het me liet weten. Ik hoop dat je er nog vaak van mag smullen ;) Groetjes van Wilmie _O_

bralinjo avatar
bralinjo 03-02-2014

Zojuist dit recept gemaakt.Super, wat een heerlijk gerecht!! Dit zal ik beslist vaker maken!

Jayanti1 avatar
Jayanti1 22-11-2013

Het was heerlijk! Kaffir limes vervangen door een klein stukje cintroengras, en de panang red curry van het merk koh thai (AH) is het lekkerst. Ook ik heb het pepertje eruit gelaten. Al met al een heerlijke curry!

eldeedi avatar
eldeedi 18-11-2013

Ik heb nogal wat verandert aan je recept. Ik ben vegetariër dus de kip en de vissaus gingen eruit. Ik hou niet zo van erg pittig, dus de rode peper is ook gesneuveld. De currypasta maakte het voldoende heet. De koriander komt bij ons uit de diepvries en is dus nat en slap, niet mooi als garnering, dus meegestoofd en de basilicum als garnering gebruikt. De kaffir lime leaves vervangen door citroengras wat ik nog had liggen. Voor mijn man heb ik er garnalen met knoflook bij gebakken, die hij er op zijn bord doorheen gemengd heeft. Zo kwam er toch nog wat vissigs in. We hebben allebei zitten smullen! Dus ik ben heel blij met je recept, Wilmie!

pwiggers avatar
pwiggers 04-11-2013

Hoi Wilmie, Heb je curry-gerecht net gemaakt en het smaakt verrukkelijk. Ik heb geen kipfilet gebruikt (had ik tot mijn schrik niet in huis) maar biefstukpuntjes. Ook heel lekker. Bedankt voor je lekkere recept. Groetjes, Petra

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 15-10-2013

Kaffir lime leaves zijn gedroogde limoenblaadjes en die zijn te koop bij elke toko. Soms hebben ze die ook uit in de diepvries. Als alternatief kun je citroengras (sereh) gebruiken en heb je deze beide niet dan is een limoen in partjes erdoorheen ook wel lekker. Succes ermee en groetjes van Wilmie.

mobiel_1381854678 avatar
mobiel_1381854678 15-10-2013

Lekker hoor! Alleen: geen idee wat die kaffit lime leaves zijn.....

pwiggers avatar
pwiggers 08-10-2013

Dit recept ga ik ook van je meenemen Wilmie. Lijkt me super lekker en gezien de reacties.....! Bedankt en groeten, Petra

adeline43 avatar
adeline43 10-09-2013

wij hebben hier gisteren van gesmuld ook mijn man heeft 2x opgeschept haha. Groetjes, Adeline

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 09-09-2013

@ manonxxlove zonnebloemolie of wok olie zijn allebei geschikt, olijfolie kun je beter niet gebruiken i.v.m. de hoge temperatuur waarmee gewokt wordt. Alvast smakelijk eten voor morgen, groetjes Wilmie.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten