1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Pindasaus
  5. Kerriekip satés met pittige pindasaus

Kerriekip satés met pittige pindasaus

  • Aziatisch,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-08-2013

Ingrediënten 4 personen



4 kipfilet, in saté blokjes gesneden

voor marinade
2 t ketjap manis (ABC)
2 t citroensap
1 t kerriepoeder
2 teentjes knoflook uit de pers
3 e olie

Marineer blokjes kip 2 uur en steek aan saté stokjes.
Grill tot gaar en goudbruin.


Kerriekip satés met pittige pindasaus
Kerriekip satés met pittige pindasaus
Kerriekip satés met pittige pindasaus
Kerriekip satés met pittige pindasaus
Kerriekip satés met pittige pindasaus
Kerriekip satés met pittige pindasaus

Heel lekker combi tussen een kerrie saté en een pittig, romige pindasaus.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pindasaus
3/4 kop pindakaas
2 t ketjap manis
2 t citroensap
1/3 kop kokosmelk
1 t bruine suiker
1/2-1 t cayennepeper

Kook alle ingrediënten samen tot een dikke pindasaus.
Verdeel over satés.

Bron

Proeven en experimenteren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top