1. Home
  2. Recepten
  3. Slanke keuken
  4. Couscoussalade

Couscoussalade

Door: kimplatvoet

  • Slanke keuken, Salade
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-06-1999

Ingrediënten 2 personen


1/4 liter kippenbouillon (van 1/2 tablet), 200 gr couscous, 2 sjalotjes, 2 (tros)tomaatjes, 35 gr boter (linera), 1,5 eetl. citroensap, 6 eetl. gesnipperde verse peterselie, 4 eetl. gesnipperde verse munt, zout, peper, evt. partjes citroen



Een frisse maaltijdsalade voor een zomerse dag. (ca 450 kcal per persoon)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de bouillon aan de kook. Neem de pan van het vuur, roer de couscous door de bouillon en laat hem afgedekt ca. 15 minuten wellen en vervolgens afkoelen.
Pel en snipper intussen de sjalotjes. Halveer de tomaten, verwijder het vocht en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Roer de couscous los met een vork en meng de boter en het citroensap erdoor. Schep de couscous in een schaal en meng de sjalot, tomaat en de kruiden erdoor.
Breng de couscous op smaak met zout en peper. Garneer eventueel met partjes citroen

Serveertip

Je kunt deze salade als maaltijd serveren maar ook als bijgerecht bij kip of lamsvlees.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kimplatvoet
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top