Verse tomatensoep met ballen en Old Amsterdam

  • Italiaans, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 16-08-2013
  • Verse tomatensoep met ballen en Old Amsterdam

    Verse tomatensoep met ballen en Old Amsterdam

    Verse tomatensoep met ballen en Old Amsterdam

Suppa di Pommodori noemen de Italianen het. Wie lust het niet, elke dag eten we soep hier. Momenteel een ware tomatenexplosie in de tuin en natuurlijk rijpen ze allemaal weer tegelijk. Maak er dus een grote pan soep van want het is zonde om ze weg te gooien. Vanmiddag heb ik dus deze verse soep gemaakt en moet zeggen dat hij erg lekker is. Dit is een ideale soep voor het weekend en je proeft Toscane, Italië.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 kilo rijpe tomaten
400 gr mager rundergehakt
2 liter runderbouillon
1 grote ui
1 kleine rode paprika
½ bosje verse basilicum
½ bosje verse peterselie
1 teentje knoflook
Scheutje rode wijn azijn
2 blokjes tuinkruiden bouillon
1 ½ t italiaanse kruiden
Klontje roomboter
Olijfolie
Geraspte Old Amsterdam of Pecorino
Zwarte peper vers gemalen
Zeezout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
soeppan

Bereidingswijze

Dompel de tomaten even onder in kokend water en trek gemakkelijk de velletjes eraf. Snipper de ui en snijd de paprika fijn in kleine blokjes, pers de knoflook en snipper de basilicum. Doe olijfolie in een grote pan en fruit dit aan. Runderbouillon erbij, liefst zelfgemaakt want dat is het lekkerste. Doe nu de tomaten in de pan. Kook deze nu helemaal stuk in ongeveer een uurtje. Het gaat dan erg lekker ruiken in je keuken. Ondertussen maak je balletjes van vers rundergehakt. Voeg nog wat Italiaanse kruiden toe voor meer smaak en doe er nog 2 blokjes tuinkruidenbouillon bij. Uiteindelijk doe je er een klein scheutje rode wijn azijn in en een klontje roomboter. Zo smaakt hij voller en romiger. Als de soep nog te dik is dan pureer je hem even met de staafmixer, maar doorgaans is dit niet nodig. Voeg de laatste 20 minuten de balletjes toe en proef. Breng eventueel nog wat op smaak met zout en peper. Maak de soep nu af met wat geraspte Old Amsterdam en nog wat verse peterselie. De kaas smelt in de soep, erg lekker.
Eet er krakend vers brood bij en smullen maar. Ideale soep voor het weekend.

Serveertip

Lekker meet vers brood.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Loesjeee88 avatar
Loesjeee88 17-03-2016

Werkelijk de lekkerste soep die ik ooit gemaakt heb. De familie heeft er op mijn verjaardag heerlijk van gesmuld, de pan was binnen no-time leeg!

Loesjeee88 avatar
Loesjeee88 17-03-2016

Werkelijk de lekkerste soep die ik ooit gemaakt heb. De familie heeft er op mijn verjaardag heerlijk van gesmuld, de pan was binnen no-time leeg!

ruthbrock avatar
ruthbrock 06-01-2014

ik print dit Alex, heerlijk, je hoort het t.z.t. van me.

Julliett avatar
Julliett 30-12-2013

Lekkere soep. Bedankt voor het recept!

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 02-09-2013

Ziet er heerlijk uit. Deze gaat het worden vanavond. Groetjes Wilmie.

marijanrunhart avatar
marijanrunhart 29-08-2013

Dit weekend gemaakt en verrukkelijk!! Toen ik voor het slapen gaan de soep in de koelkast wilde zetten kon ik me niet bedwingen en heb gewoon nog een kom opgewarmd, voelde me net Nigella haha groetjes Marijan

niero047 avatar
niero047 23-08-2013

Hoi Alex, in de ingrediëntenlijst staat dat je runderbouillon moet gebruiken, maar in de bereidingswijze heb je het over kippenbouillon... Welke is het nou of maakt dat niet uit?

marijanrunhart avatar
marijanrunhart 20-08-2013

Dank je Alex, dat wordt smullen!!! Groetjes Marijan

Babieca avatar
Babieca 17-08-2013

Ik woon in Spanje en de rijpe tomaten zijn org goedkoop hier in deze tijd van het jaar want de Spanjaarden eten tomaten tegen het groenig aan.Ik zet het deze week op het menu. Bedankt voor de tip.

Delarosa avatar
Delarosa 16-08-2013

Goeieavond Alex, wij zijn echte soepeters en deze lijkt me heeel erg lekker dus neem ik het recept van je mee natuurlijk..... Waarschijnlijk morgen al op tafel! Dank je wel hiervoor en een fijn weekend!! Vriendelijke smulgroetjes, Erwin

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten