Lekker pittig: Argentijnse stoofvleesschotel

  • Argentijns,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 15-08-2013

Dit heb ik ooit bij Gaucho`s gegeten en via via achter het recept hiervan gekomen. De Zuid-Amerikaanse tegenhanger van onze Hachee, heerlijk!!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gr runderlappen
4 rode uien (in halve ringen)
8 tenen knoflook (in dunne plakjes)
2 Jalapenopepers (in ringetjes, mocht je die niet vers kunnen krijgen, dan uit een potje 4 el ringetjes even afgespoeld)
6 vleestomaten (ontveld, in stukjes incl zaadjes)
2 el cayennepeper
2 el tomatenpuree
7 dl runderbouillon (van 2 blokjes)
1 dl Argentijnse rode wijn
2 el oregano (gedroogd)
50 gr boter
4 el olijfolie
(versgemalen) peper en zeezout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stoofpan, snijplank, scherp mes.

Voorbereiding

Wrijf het vlees in met de cayennepeper en wat zeezout en laat een half uurtje intrekken.

Bereidingswijze

Verwarm de boter met de olie en bak hierin de runderlappen rondom bruin aan. Doe er dan de uien, knoflook, peper-ringetjes en tomaten bij en bak die een paar minuten mee tot de tomaat zacht begint te worden. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog eventjes mee. Blus alles af met de bouillon en wijn en breng dit tegen de kook, meng er de oregano door en laat dit minimaal 3 uur op een heel zacht vuur stoven tot het vlees vrijwel vanzelf helemaal uit elkaar valt, trek evt nog iets fijner met een vork. Laat dan nog een half uurtje doorstoven, en de pan kan op tafel dus Smullen maar!!

Bron

Ramon, een chef bij Gaucho`s

Serveertip

Lekker met pittig gekruide rijst, mais en doperwtjes en de gebruikte wijn niet te vergeten!

Laatste reacties

Delarosa avatar
Delarosa 10-07-2014

Hoi 5senses, nou je hebt toch een beetje gewonnen asl die jongste ervan geSmuld heeft ;) Helaas ja van de wedstrijd, maar dat zat eraan te komen.. Dank je wel voor je leuke reactie en vriendeljke Smulgroetjes, Erwin

5senses avatar
5senses 10-07-2014

ik heb dit gemaakt in het kader van Nederland Argentiniee (WK voetbal) Wij vonden het heel erg lekker, onze jongste zoon zei nom nom nom. Helaas heeft het niet geholpen.

kitty1842 avatar
kitty1842 12-10-2013

Ik heb dit recept al 2x gemaakt en het is erg lekker. Ook ik heb Spaanse pepers gebruikt bij gebrek aan Jalapeno pepers. Dit is een recept dat ik regelmatig ga gebruiken.

Delarosa avatar
Delarosa 05-09-2013

Goeiemiddag Mowi, fijn om te lezen dat het jullie er van gesmuld hebben! En idd, ook Spaanse peper is hier prima geschikt voor, geeft alleen een andere soort pittigheid! Vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

mowi avatar
mowi 05-09-2013

Het was heerlijk. Bij gebrek aan Jalapeno Spaanse genomen. Zeven uurtjes in de slowcooker en de dag daarna hebben we gesmuld.

Delarosa avatar
Delarosa 21-08-2013

Hoi Ineke, dank je wel voor je reactie op deze schotel! Ik hoop dat je hem/haar net zo lekker vindt als wij!!Geniet erven en vriendelijke smulgroetjes, Erwin

inekevlaskamp avatar
inekevlaskamp 21-08-2013

Lijkt me erg lekker en neem het mee.Dank je wel.Groetjes Ineke.

Delarosa avatar
Delarosa 15-08-2013

Goeiemiddag Mowi, idd daar kun je het heel goed in bereiden, ideaal zelfs! Alleen niet iedereen heeft die een in huis... Vriendelijke smulgroetjes en geniet ervan als je het gemaakt hebt, Erwin

mowi avatar
mowi 15-08-2013

Lijkt me een uitstekend recept voor de crockpot (slowcooking). Ga ik binnenkort proberen. Bedankt!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten