Spaghetti Caribbean

  • Italiaans,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-08-2013
  • Spaghetti Caribbean

    Spaghetti Caribbean

    Spaghetti Caribbean

Italiaanse Gerecht met een Surinaamse swing

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
zonnebloemolie
1 pak (500gram) Spaghetti TIP: Bij dit gerecht kan het beste spaghetti worden gebruikt, die gemaakt is van 100% durum tarwe.
500 gram kipfilet
5 sjalotjes
1/2 theelepel witte peper
1/2 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder)
1 blik (400 gram) tomaatblokjes
100 gram doperwten (diepvries)
1 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels bruine suiker
1/2 kopje (75ml) water
1 po(360ml) Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Spaghetti bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2 eetlepels olie verhitten en 1 sjalot (fijngehakte) hierin lichtbruin fruiten.
Vervolgens de spaghetti hieraan toevoegen en daarna 1 theelepel
zout en witte peper toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5-7 minuten op laag vuur opbakken.

Caribbean pastasaus met kip:
5 eetlepels olie verhitten, 500 gram kipfilet (in blokjes) en 4 sjalotjes (gesneden) hierin gaarbakken.
4-5 eetlepels Bami Trafasie (roerbakmix), tomatenpuree, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder),
suiker, doperwten en de tomaatblokjes hieraan toevoegen en het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen,
op matig vuur opbakken;

hierna het water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen en circa 5 minuten op matig vuur laten sudderen.

Bron

Met dank aan surinaamseten.nl/

Serveertip

Serveer de spaghetti met de Caribbean pastasaus met kip.

Variatietip:
Voor een gekruide spaghetti, kan 2 eetlepels Bami Trafasie (roerbakmix)
aan de bereiding van de spaghetti worden toegevoegd;
in dat geval ``1 theelepel zout`` niet toevoegen.
Voor een hetere smaak, voeg een stukje Madam Jeanette peper aan de kip toe.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Delarosa avatar
Delarosa 14-08-2013

Hoi Willeke, dit lijkt me lekker!!! Neem hem dus graag van je mee, waarschijnlijk vanavond al op het bord hierzo... Dank je wel hiervoor en vriendelijke smulgroetjes, Erwin

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten