1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Italiaanse groentesoep met pasta

Italiaanse groentesoep met pasta

  • Italiaans, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-08-2013

Ingrediënten


- runderschenkel
- 3 liter water
- 4 runderbouillonblokken
- 1 courgette
- 1 ui
- 4 flinke tomaten
- bloemkool (150 gram)
- 1 paprika of ½ groen ½ rood-
- 1 klein blikje cannellini boontjes
- 100 gram pasta bv. elleboogjes
- 4 teentjes knoflook
- 1 blaadje laurier
- handvol basilicum
- handvol peterselie
- olijfolie



Italiaanse groentesoep met pasta
Italiaanse groentesoep met pasta
Italiaanse groentesoep met pasta

De groenten en de kruiden wokken in olijfolie

De groenten en de kruiden wokken in olijfolie
Italiaanse groentesoep met pasta

De tomaten erbij

De tomaten erbij
Italiaanse groentesoep met pasta

De soep ik klaar

De soep ik klaar

Deze groentesoep is een heerlijke soep voor een wat koudere dag in de zomer.
De ingrediënten geven de soep een Italiaans karakter zeker door de toevoeging van de Italiaanse cannellini bonen. Door toevoeging van de pasta wordt deze soep wat steviger en is het gerecht uitstekend geschikt als maaltijdsoep. Wil je een wat "dunnere"soep dan kun je de pasta gewoon weglaten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

- Trek bouillon van de runderschenkel minimaal 3 uur.
- Was en snijd alle groenten grof.
- Snijd de knoflook de basilicum en de peterselie fijn.

Bereidingswijze

- Haal de schenkel uit de bouillon, laat afkoelen, snijd het vlees fijn en doe dit terug in de bouillon, doe de bouillonblokken erbij.
- Voeg de bloemkool toe. aan de bouillon.
- Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de knoflook, courgette, ui,en de paprika.
- Dan de laurier, basilicum en peterselie erbij.
- Als laatste de tomaat toevoegen.
- Roerbak dit mengsel ongeveer 15 minuten en doe dit in de soep.
- De pasta erbij en de cannellini boontjes
- de soep ik klaar wanneer de bloemkool gaar is.

Serveertip

Voor de liefhebbers een beetje geraspte Parmezaan erover.
Je kunt het bord eventueel garneren met lente ui of basilicum.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top