1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Romige courgettesoep met mierikswortel

Romige courgettesoep met mierikswortel

  • Nederlands, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-08-2013

Ingrediënten


- 1 kg. courgettes
- 1 liter groentebouillon
- 4 eieren
- 100 gram geraspte kaas
- 1 bolletje knoflook (of 4 tenen)
- 1 el. fijngehakte basilicum
- 1 el. geraspte mierikswortel (of uit een potje)
- olijfolie
- peper & zout



Romige courgettesoep met mierikswortel
Romige courgettesoep met mierikswortel
Romige courgettesoep met mierikswortel

Courgettes fruiten

Courgettes fruiten
Romige courgettesoep met mierikswortel

Helft van de bouillon erbij

Helft van de bouillon erbij
Romige courgettesoep met mierikswortel

Pureren met een staafmixer

Pureren met een staafmixer
Romige courgettesoep met mierikswortel

De overige ingrediŽnten erbij

De overige ingrediŽnten erbij

In mijn tuin barst het momenteel van de courgettes.
Het spreekwoord "het groeit als kool" zouden ze voor mijn part kunnen veranderen in "het groeit als courgette".

Courgettesoep staat bij ons al jarenlang elke zomer op het menu en ik heb al vele varianten klaargemaakt.
Toch miste ik vaak nog iets, de finishing touch om het zo maar te zeggen.
En dat heb ik nu eindelijk gevonden.
Door een eetlepel geraspte mierikswortel toe te voegen krijgt de soep net dat beetje extra pit wat hij nodig heeft.
Heb je geen verse mierikswortel geen nood, je kunt ook gewoon een potje gebruiken.

Het romige in deze soep komt niet van toegevoegde (kook)room of iets dergelijks maar het komt van de vers geraspte kaas.
Door zelf verse belegen of jongbelegen kaas te raspen krijg je een veel romiger resultaat.

Door gebruik te maken van groentebouillon is deze soep vegetarisch maar je zou eventueel ook kippenbouillon kunnen nemen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit olijfolie in een pan en fruit de fijn gehakte knoflook. dan de in stukjes gesneden courgette erbij.
Laat dit fruiten totdat de courgette glazig is en giet de helft van de bouillon erbij. Laat het geheel in 20 min. zachtjes gaar koken.
Pureer het geheel met een staafmixer.
Klop de eieren los en voeg hieraan de geraspte kaas, de basilicum en de mierikswortel toe.
Voeg het eiermengsel, van het vuur af, al kloppend toe aan de soep.
Doe de overgebleven bouillon erbij en laat de soep nog even goed doorwarmen.
Breng de soep op smaak met peper en zout.

Serveertip

Deze soep is ook ideaal om op warme dagen koud te eten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top