1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Spaanse aardappelschotel

Spaanse aardappelschotel

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-08-2013

Ingrediënten 4 personen


=1 kg.aardappelen,
=75 gr.mager doorregen spek,
=1ui, = 1 teentje knoflook,
=zout, = 10 groene olijven,
met paprika gevuld.
=1/2 rode en 1/2 groene papri-
ka,=3 tomaten,= 5 middel-
grot eieren, =versgemalen
peper, =groene of zwarte
olijven.


Verder heb je nodig


Grote koekenpan:


Bak de aardappelen in twee
porties zodat de aardappel-
schijfjes mooi bruin worden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Schil de aardappelen,was ze
in plakjes.Snijd het spek
in blokjes en bak ze uit.
2.Pel en snipper de ui en de
knoflook en laat ze in het
spekvet glazig worden.Voeg
de aardappelschijfjes toe.
3.Bestrooi het geheel met zout
en laat het eerst afgedekt
en vervolgens zonder deksel
ongeveer 15 minuten braden.
4.Snijd de olijven in plak-
jes,verwijder zaden en
zaadlijsten van de paprika`s
Was de paprika`s en snijd
ze in blokjes.
5.Was de tomaten,snijd de
steelaanzet eruit en snijd
ze in stukken.Voeg se aan
de aardappelen toe en laat
ze ongeveer 10 minuten
meestoven.
6.Kluts de eieren medt zout,
peper en paprikapoeder,
giet het mengsel over de
aardappelschotel en laat
het geheel stollen.
7.Garneer de aardappelen met
olijven en serveer deze
schotel direct.

Bron

©



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top