Spicy Koreaanse kippenvleugels met knoflook-soja dip
- Koreaans, Borrelhapje
- 30-60 min.
Ja lekker kippenvleugels kluiven. De meeste mensen krijgen er geen genoeg van. Dat geldt ook voor mij. Als we boodschappen gaan doen dan moet je verplicht langs de poelier lopen. Die zit nou eenmaal aan het begin van het winkelcentrum en kan de verleiding dan niet weerstaan om wat te halen. Kip van goede kwaliteit is zoveel lekkerder dan plofkip van AH of Jumbo. Nooit kopen dus. Dit recept heb ik ooit gekregen van een andere bevriende scheepskok (een Canadees) en die zette dat op tafel als snack. Helemaal verbouwd dat recept en nu is het dit geworden.
Ingrediënten 4 personen
Kip met marinade:1 kilo kippenvleugels
2 el sojasaus
2 teentjes knoflook (geperst)
1 el sesamzaad
1 el vers geraspte gember
1 t sesamolie
2 t suiker
½ t zwarte peper
2 t cayennepeper
De knoflook-soja dipsaus:
4 el fijngehakte lente uitjes
4 teentjes knoflook (fijngehakt)
4 el sojasaus
2 el rijstazijn
1 t sesamolie
1 t suiker
½ t chilipoeder
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 528,47 kcal |
Koolhydraten | 6,31 g |
Eiwitten | 45,76 g |
Vetten | 34,70 g |
Benodigdheden
RoosterBereidingswijze
ingrediënten goed door elkaar. Voeg dan de kippenvleugels toe en zet afgedekt in de koelkast. Laat een nacht marineren. Neem een ovenrooster en leg de gemarineerde kippenvleugels erop (wel bakplaat er onder tegen lekken). Verwarm de oven voor op 180 graden en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar. Als je er met een vork inprikt en het sap komt eruit dan zijn ze gaar. Zet de hetelucht oven nu op de grillstand en geef ze 2 minuten een tik. Zo worden ze lekker krokant en mooi bruin. Wel af en toe omdraaien. Ondertussen maak je de dipsaus. Meng alle ingrediënten door elkaar in een glazen schaaltje. Serveer bij de vleugeltjes of serveer apart uit in kleine bakjes per persoon. Strooi sesamzaad over je vleugeltjes. Dit is wel zo lekker dat als je begint het gevaar levensgroot is dat je alleen zo een kilo wegkluift. ;) :P