Provencaalse Kabeljauw stoofschotel, spartelvers en gezond

  • Vis, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-08-2013
  • Provencaalse Kabeljauw stoofschotel, spartelvers en gezond

    Provencaalse Kabeljauw stoofschotel, spartelvers en gezond

    Provencaalse Kabeljauw stoofschotel, spartelvers en gezond

  • Provencaalse Kabeljauw stoofschotel, spartelvers en gezond

    Provencaalse Kabeljauw stoofschotel, spartelvers en gezond

    Provencaalse Kabeljauw stoofschotel, spartelvers en gezond

Een heerlijk spartelvers en zomers visschoteltje, slank en supergezond ! Hij is snel klaar. We stoven hier de kabeljauw filets in visbouillon en in wat roomboter. Zo krijg je een lekkere saus. De groente stoven we gelijk mee, dus een makkelijk eenpansgerecht als je een hapjespan met deksel hebt. Je waant je in Frankrijk aan de Middellandse zee. Nogmaals super lekker en super gezond ! Gebruik de saus (niet weggooien!) over aardappelpuree. Hij zit vol verse kruiden en smaken en maakt puree lekker romig. Weer eens een andere smaak dan alleen met kaas of een klont boter.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
400 gr verse kabeljauw filet
2 grote vleestomaten
1 ui
1 verse rode puntpaprika
1 citroen
Olijfolie
150 ml visbouillon
40 gr roomboter
Zeezout
Zwarte peper vers gemalen
Witte peper (voor de vis)
1 ½ tl provencaalse kruiden
1 tl knoflookpoeder
2 el verse peterselie
1 el verse bieslook
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hapjespan

Bereidingswijze

Was de verse tomaten, snij ze in partjes, kroontjes wegsnijden, ui idemdito. Snipper verse peterselie en bieslook uit de tuin. Was de puntpaprika (die is lekker zoet), halveer in de lengte, verwijder zaad en snij hem in het midden door. Snij een hele citroen in partjes. Neem 2 stukken verse kabeljauwfilet van elk 2 ons, witte peper en zeezout erop om op smaak te brengen. Neem een hapjespan met deksel, doe er wat olijfolie in. Leg de vis erin. Dan in de rondte opbouwen met tomaatjes, ui en paprika. Beetje olijfolie over de groente, zout, zwarte peper en provencaalse kruiden. Doe dan 150 ml visbouillon in de pan en leg een klontje roomboter in het midden op de vis. Garneer af met vers gesnipperde bieslook en peterselie. Neem 2 partjes citroen en knijp, dus voeg het sap toe.. Leg een heel partje in de pan. Nu 20-25 minuten laten garen. De vis blijft zo mooi glazig en is mals, groenten zijn gaar. Verdeel over de borden. Leg er het laatste partje verse citroen bij.
Dit is zo lekker en helemaal voor verse visliefhebbers onder ons. Serveer er aardappelpuree bij met de saus, gekookte kriel met peterselie of verse frietjes. Eet smakelijk!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten