Marokkaanse gehaktballen met Turks brood
- Marokkaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
O la la dit is lekker. Ballen met ras el hanout. Nog nooit gedaan. Ras el hanout is een Marokkaans specerijenmengsel en betekent in feite "het beste uit de winkel". Het bevat o.a. pepermelanges, kardemon, koriander, piment, foelie, komijn en nootmuskaat. Dit moet je kopen bij een Turkse winkel of Islamitische slager. AH heeft het ook tegenwoordig (Al`Féz), maar is weinig in verhouding en schrikbarend duur! Dit is erg lekker op zaterdagavond als je weinig zin hebt.
Ingrediënten 4 recipe.people
500 g rundergehakt (of lamsgehakt)1 ½ el ras el hanout
Zeezout
4 takjes verse tijm, alleen de blaadjes
1 Turks brood
6 el olijfolie
2 vleestomaten, in dunne plakken
4 teentjes knoflook
Benodigdheden
GrillpanBereidingswijze
Verwarm de grillpan. Meng het gehakt met een beetje zout en de ras el hanout en maak er balletjes van. Bestrijk de ballen aan alle kanten met wat olie en grill ze rondom in totaal vijf minuten. Snijd de tomaten in plakjes evenals de knoflook en laat dit even mee grillen. Strooi wat tijm over de balletjes. Snijd ondertussen het brood door en bestrijk dit met wat olie. Grill het brood even kort mee.
Bron
Slagerij (kruiden aangepast)
Serveertip
Lekker met een aardappelsalade of bulgur met munt en komkommer.