1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Chinese keuken
  5. knoflook spareribs

knoflook spareribs

  • Chinees, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-08-2013

Ingrediënten 2 personen


500 gr varkensribbetjes in losse ribjes, laat dit je slager doen.
175 ml kippenbouillon, 1 tl fijne tafelsuiker, 5 teentjes knoflook, uitgeperst

1 el donkere sojasaus
2 tl sesamolie
1 el arachideolie
1 el oestersaus


Verder heb je nodig


Wok, groot bamboemandje


Lekker als borrelhapje of bij nasi of bami, goedkoop en heerlijke knoflooksaus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng in een kom de bouillon met de suiker,knoflook, sojasaus,oestersaus en sesamolie.
Leg een stuk bakpapier in de stoommand en prik hier gaatjes in

Bereidingswijze

Breng in een wok water aan de kook. :eg de robbetjes in de stoommand, zet op de wok en doe de deksel erop en stoom de ribbetjes 20 minuten boven het kokende water.

Maak de wok goed droog en laat dan op hoog vuur heet worden, de arachideolie erin en wacht tot die begint te roken en voeg de ribbetjes toe, roerbak de ribbetjes 5 minuten, schenk het saus mengsel erbij en laat al roerende 5 minuten doorkoken , zorg dat alle ribbetjes met saus bedekt zijn. De ribbetjes zijn klaar wanneer de saus bijna helemaal is ingekookt en donker van kleur.

Serveertip

Als borrelhapje, vergeet de vingerkommetjes niet

Bron

Chinatown ross dobson



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pg


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pg
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top