1. Home
  2. Recepten
  3. Koreaanse keuken
  4. Combi broodhap spek - kaas - kimchi

Combi broodhap spek - kaas - kimchi

Door: deonart

  • Koreaans, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-08-2013

Ingrediënten 1 personen


4 plakjes bacon, in 4 cm stukjes gesneden (ik had nog Serranoham, maar gewone achterham kan ook)
1 e olie
4 e kimchi, uitgelekt en grof gehakt
3 sneetjes brood (ik had tarwe knip)
1 kleine ei opgeklopt met iets melk en op smaak gebracht met zout en peper
1/2 kop grof geraspt belegen Goudse kaas
boter voor invetten


Combi broodhap spek - kaas - kimchi
Combi broodhap spek - kaas - kimchi
Combi broodhap spek - kaas - kimchi
Combi broodhap spek - kaas - kimchi
Combi broodhap spek - kaas - kimchi
Combi broodhap spek - kaas - kimchi
Combi broodhap spek - kaas - kimchi
Combi broodhap spek - kaas - kimchi
Combi broodhap spek - kaas - kimchi
Combi broodhap spek - kaas - kimchi
Combi broodhap spek - kaas - kimchi
Combi broodhap spek - kaas - kimchi
Combi broodhap spek - kaas - kimchi
Combi broodhap spek - kaas - kimchi
Combi broodhap spek - kaas - kimchi
Combi broodhap spek - kaas - kimchi
Combi broodhap spek - kaas - kimchi
Combi broodhap spek - kaas - kimchi
Combi broodhap spek - kaas - kimchi
Combi broodhap spek - kaas - kimchi

Where East meets West
Een fusion hap.

Zien ook mijn artikel kimchi

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Bak spek uit in pan en ontvet dit op keukenpapier.
2. Giet op 1 e na alle vet af en bak kimchi erin tot dit begint te karamelliseren. (3-5 min.)
3. Haal ene kant van 2 boterhammen door het ei mengsel en bak in een schone koekenpan de ei kant van brood tot goudbruin van kleur.
4. Vet een bakplaat in met boter en leg 1 sneed brood met ei kant op ingevette bakplaat.
5. Doen daarop 2 plakjes spek.
6. Daarover komt de kimchi en daarop helft van de geraspt kaas. (ruim kaas gebruiken) Herhaal proces.
7. Doen dan de laatste boterham op kaas met de ei kant naar boven.
8. Verdeel overige kaas over boterham.
9. Bak in oven bij 250*C tot kaas is gesmolten en brood krokant aan de randen. ECHT HEERLIJK!

Serveertip

Lekker met ketchup of jou lievelings sausje.

Bron

Proeven en experimenteren



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top