Bifteki kefthedes souzouki

  • Grieks,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-08-2013

Heerlijke griekse gehaktballen/ bifteki. Na een recept gevonden te hebben op smulweb heb ik dit enigzins aangepast met hetgeen ik nog weet van de tijd dat ik bij een grieks restaurant werkte.
Het resultaat was geweldig. Iedereen likte hun vingers erbij af.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
500 gram gehakt halfom of 100% varkensgehakt.
1 grote ui.
1 ei.
4 eetlepels paneermeel.
1 eetlepel citroensap.
2 eetlepels peterselie gedroogd of vers.
2 theelepels verse munt.
1 teentje knoflook.
1 borrelglaasje ouzo.
1/2 theelepel cayennepeper.
zout.
zwarte peper.
Voor bifteki nog 200 gram Feta.
Bloem.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Gehakt in kom. Verse munt en eventueel verse peterselie fijn snijden en toevoegen.
Ui en knoflook fijnraspen en toevoegen. Rest van de ingredienten toevoegen.
Zout en peper naar smaak.
Let op!! Je kunt er altijd nog zout op doen maar eraf halen niet.
Het geheel goed mengen en even afgedekt in de koelkast laten intrekken.
Ondertussen kun je de feta in een kom verkruimelen of raspen.

Bereidingswijze

Het gehakt uit de koelkast nemen en hiervan gehaktballetjes maken naar eigen inzicht.
Voor bifteki: gehakt verdelen in 6 gelijke stukken. Deze in je hand plat drukken en in het midden een aantal lepeltjes verkruimelde feta doen.
Daarna dichtvouwen en mooi to een geheel vormen.
Hierna de gehaktballen licht door de bloem halen.
2 eetlepels olijfolie in de pan doen. Heet laten worden en de gehaktballen/ bifteki bruin bakken aan elke zijde. Daarna het vuur zacht zetten en de deksel op de pan en het geheel garen. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
Kali orexi!!

Bron

Een beetje van mezelf en van smulweb!!

Laatste reacties

Puno78 avatar
Puno78 16-08-2013

Ga het vanavond meteen maken!

Karinn1 avatar
Karinn1 12-08-2013

Lijkt me lekker.Neem ik graag mee. Bedankt voor het delen. Gr

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten