Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

  • Afrikaans, Lunch/Brunch
  • 60-120 min.
  • Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

    Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

    Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

  • Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

    Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

    Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

  • Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

    Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

    Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

  • Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

    Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

    Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

  • Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

    Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

    Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

  • Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

    Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

    Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

Hier een hartige variatie op dat "alom aanwezige" zoete cupcakes!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
voor gehakt mengsel
500 g rundergehakt of half om half als je ook varkensvlees eten (met varkensvlees erin, word het smeuïger)
1 kleine ui, fijn
1 teentje knoflook, fijn
4 e krulpeterselie, fijn
1 t Worcestersaus
1 volle t mosterd
1 t zout
1/4 t vers gemaalde zwarte peper
1 ei

spekreepjes, voor bovenop
plukje peterselie voor garnering
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Smeer cupcake vormpjes in met zachte boter.
2. Meng gehakt met schone handen.
3. Verdeel gehakt over cupcakes waarbij je de bodem en randen de cupcake bedekken.
4. Schep aardappelpuree in elk holte zodat het boven iets boven de vorm zelf uitkomen.
5. Maak aardappelpuree glad met de achterkant van een natte lepel.
6. Druk stukjes spek in aardappelpuree.
7. Bak voor 1 uur bij 180*C tot gaar en mooi goudbruin van kleur.
8. Snijd randen van cupcakes los. (de aardappelpuree is geneigd om vast te bakken aan plaat)
Doen cupcakes op serveerschaal en garneer met peterselie.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Tip: doen oven wat hoger aan einden voor nog een goud bruiner kost.

Eten met Lekker met tomatensalsa (echt heerlijk!)

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

deonart avatar
deonart

Doorsturen

Home Recepten