Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes
- Afrikaans, Lunch/Brunch
- 60-120 min.
Hier een hartige variatie op dat "alom aanwezige" zoete cupcakes!
Ingrediënten 4 personen
voor gehakt mengsel500 g rundergehakt of half om half als je ook varkensvlees eten (met varkensvlees erin, word het smeuïger)
1 kleine ui, fijn
1 teentje knoflook, fijn
4 e krulpeterselie, fijn
1 t Worcestersaus
1 volle t mosterd
1 t zout
1/4 t vers gemaalde zwarte peper
1 ei
spekreepjes, voor bovenop
plukje peterselie voor garnering
Bereidingswijze
1. Smeer cupcake vormpjes in met zachte boter.
2. Meng gehakt met schone handen.
3. Verdeel gehakt over cupcakes waarbij je de bodem en randen de cupcake bedekken.
4. Schep aardappelpuree in elk holte zodat het boven iets boven de vorm zelf uitkomen.
5. Maak aardappelpuree glad met de achterkant van een natte lepel.
6. Druk stukjes spek in aardappelpuree.
7. Bak voor 1 uur bij 180*C tot gaar en mooi goudbruin van kleur.
8. Snijd randen van cupcakes los. (de aardappelpuree is geneigd om vast te bakken aan plaat)
Doen cupcakes op serveerschaal en garneer met peterselie.
Bron
Proeven en experimenteren
Serveertip
Tip: doen oven wat hoger aan einden voor nog een goud bruiner kost.
Eten met Lekker met tomatensalsa (echt heerlijk!)